Supermodelul Tatjana Patitz a murit la vârsta de 56 de ani

Supermodelul Tatjana Patitz, care a jucat în videoclipul „Freedom '90” al lui George Michael, a murit la vârsta de 56 de ani, notează Vogue.

5026 afișări
Imaginea articolului Supermodelul Tatjana Patitz a murit la vârsta de 56 de ani

Miercuri, Vogue a împărtăşit vestea decesului lui Patitz printr-un necrolog, în care a descris-o pe topmodel ca fiind „cea mai liniştită şi poate cea mai intensă dintre supermodelele originale”.

În articol, revista de modă notează că Patitz s-a născut în Hamburg, Germania, înainte de a se muta cu familia ei la Skanör, Suedia, în tinereţe.

Acolo, modelul avea să-şi înceapă cariera la vârsta de 17 ani, când s-a înscris la un concurs Elite Model Contest din Stockholm. S-a clasat pe locul al treilea în Suedia. Premiul a fost o excursie la Paris şi un contract pe termen limitat. Dar, aşa cum scria Vogue în 1988, „o stea nu s-a născut repede. Tatjana nu şi-a găsit de lucru timp de un an”.

A apărut Peter Lindbergh, fotograful german, renumit pentru imaginile sale fără retuşuri şi pentru preferinţa pentru un aspect de frumuseţe „naturală”. Acesta avea să o fotografieze pe Patitz pentru celebra imagine „White Shirts: Six Supermodels, Malibu”, în 1988, şi din nou pentru coperta supermodelelor din ianuarie 1990 a revistei British Vogue. Când George Michael a văzut acel număr, a invitat aceeaşi distribuţie de „fete” să apară şi să se sincronizeze în videoclipul său „Freedom '90”.

„Tatjana a fost întotdeauna simbolul european al şicului, un fel de Romy Schneider-meets-Monica Vitti”, şi-a amintit Anna Wintour, director de conţinut al Condé Nast şi director editorial global al Vogue.

„Era mult mai puţin vizibilă decât colegele ei - mai misterioasă, mai matură, mai de neatins - şi asta avea propriul său farmec”, a mai spus ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici