Suporterii maghiari au aruncat din trenul ce îi duce la Bucureşti petarde şi cutii de bere, la controlul de frontieră

Mai mulţi suporteri ungari care vor participa la meciul România-Ungaria şi care se aflau într-un tren ce a intrat în ţară în noaptea de joi spre vineri au aruncat cu petarde şi cu cutii de bere în timpul controlului de frontieră din Arad, strigând "Ungaria" şi "Transilvania".

429 afișări
Imaginea articolului Suporterii maghiari au aruncat din trenul ce îi duce la Bucureşti petarde şi cutii de bere, la controlul de frontieră

Suporterii maghiari au aruncat din trenul ce îi duce la Bucureşti petarde şi cutii de bere, la controlul de frontieră (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Un tren cu aproximativ 930 de suporteri ungari a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, venind de la Budapesta, în jurul orei 01.30, iar formalităţile de frontieră au durat 15 minute.

În acest timp, suporterii aflaţi în cele 13 vagoane au fost zgomotoşi, scandând "Ungaria" şi "Transilvania".

De asemenea, unii dintre suporteri au aruncat petarde şi cutii de bere pe peron.

"Avem în tren 12.000 de cutii de bere", a spus un suporter.

Organizatorul ungar al grupului de suporteri a încercat să păstreze calmul acestora pe tot parcursul efecturării formalităţilor, coborând din tren şi vorbind la un megafon, cerându-le călătorilor să nu coboare din vagoane, să păstreze liniştea şi să se poarte civilizat cu autorităţile române în timpul verificării documentelor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fânaţă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că suporterii nu au fost amendaţi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a spus că verificarea documentelor a avut loc fără probleme, iar petardele au fost aruncate din tren la punerea în mişcare a garniturii.

"Personalul de la Curtici a fost suplimentat pentru a se asigura un control rapid al documentelor", a adăugat Iancu.

La plecarea trenului spre Bucureşti, zeci de jandarmi şi poliţişti arădeni au urcat în vagoane, spunând că îi vor însoţi pe suporteri până la Bucureşti şi înapoi la frontieră.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Aproximativ 2.900 de suporteri ungari vor veni la Bucureşti pentru meciul cu România, au anunţat organizatorii partidei.

Aproape 3.400 de poliţişti au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii ungari, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente, informa Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici