Suspect care a jefuit pe A1 un cetăţean turc, luând 22 de kilograme de bijuterii, prins în Capitală

Una dintre persoanele suspectate că în 9 august 2011, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, au tâlhărit un cetăţean turc, din maşina căruia au luat peste 22 de kilograme de bijuterii din aur, a fost prins în Sectorul 3 al Capitalei, informează, vineri, Poliţia Română.

257 afișări
Imaginea articolului Suspect care a jefuit pe A1 un cetăţean turc, luând  22 de kilograme de bijuterii, prins în Capitală

Suspect care a jefuit pe A1 un cetăţean turc, luând 22 de kilograme de bijuterii, prins în Capitală (Imagine: Ral Stef/Mediafax Foto)

Bărbatul a fost prins joi, în Sectorul 3 al Capitalei, de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, împreună cu cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale, care au stabilit că acesta este unul dintre principalii suspecţi de comiterea tâlhăriei cu consecinţe deosebit de grave care a avut loc în 9 august 2011, pe aAutostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 85.

Suspectul a fost audiat la sediul Parchetului Tribunalului Argeş, urmând să fie reţinut şi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă, a precizat sursa citată.

Cercetările care au dus la prinderea suspectului au fost făcute de poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale şi IPJArgeş - Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş, cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică. În cadrul acţiunii, suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În 9 august 2011, trei persoane mascate şi înarmate aflate într-o maşină au oprit pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 85, un autoturism care transporta bijuterii din aur pentru o firmă şi în care se aflau două persoane.

Agresorii aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului atacat 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele au spus că sunt din aur. Cei trei au luat şi cheile autoturismului pe care l-au atacat, dispărând în direcţia Piteşti, preciza atunci Poliţia Română.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, spuneau atunci surse judiciare, care precizau că aurul nu era asigurat.

Prejudiciul creat firmei de bijuterii din Capitală în urma jafului comis în 9 august 2011, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, a fost estimat la 650.000 de euro, potrivit anchetatorilor. 

Parchetul Tribunalului Argeş a deschis atunci un dosar în cazul jafului de bijuterii.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei, potrivit datelor din 2011.

Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apărea numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici