Suspiciune de corupţie la Aeroportul Băneasa. O persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Un director din Aeroportul Băneasa, alături de o altă persoană, a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, arată DNA. E bănuit că a ajutat un inculpat să primească 5.000 lei şi 25.000 euro pentru a interveni la plăţi.

269 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de corupţie la Aeroportul Băneasa. O persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Suspiciune de corupţie la Aeroportul Băneasa. O persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane fizice, pentru trafic de influenţă, şi în stare de libertate a lui Bogdan Mitruţ, la data faptei director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru complicitate trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, în perioada februarie – aprilie 2020, persoana fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruţ Bogdan Ion, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA.

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

„Inculpatul ar fi pretins şi primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruţ Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naţionale, astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranşă de bani primiţi de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri”, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
director,
băneasa,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici