Susţinătorii lui Julian Assange au format un lanţ uman în faţa parlamentului britanic. Aceştia cer să nu fie extrădat în SUA

Susţinătorii fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, au format sâmbătă un lanţ uman în faţa parlamentului britanic pentru a cere să se pună capăt încercării Statelor Unite de a-l extrăda pentru a fi judecat.

382 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Julian Assange au format un lanţ uman în faţa parlamentului britanic. Aceştia cer să nu fie extrădat în SUA

Sursa foto: Twitter

Sute de protestatari, printre care şi Jeremy Corbyn, fostul lider al Partidului Laburist, s-au adunat într-un şir care s-a întins de la balustradele din perimetrul parlamentului şi a trecut peste podul Westminster până pe cealaltă parte a Tamisei, scrie Reuters.

Stella Assange, care este căsătorită cu activistul de origine australiană, a declarat că guvernul britanic ar trebui să vorbească cu autorităţile din Statele Unite pentru a pune capăt ofertei de extrădare care a fost lansată în 2019.

"A durat deja trei ani şi jumătate. Este o pată pe Regatul Unit şi este o pată pe administraţia Biden", a spus ea.

Susţinătorii lui Assange urmau, de asemenea, să protesteze sâmbătă în faţa Departamentului de Justiţie al SUA din Washington.

Assange, în vârstă de 51 de ani, este cercetat de autorităţile americane pentru 18 capete de acuzare, printre care şi o acuzaţie de spionaj, în legătură cu publicarea de către WikiLeaks a unor documente militare şi telegrame diplomatice confidenţiale ale SUA.

Washingtonul spune că acesta a pus vieţi în pericol. Susţinătorii săi spun că a fost victimizat pentru că a expus neregulile comise de SUA în conflictele din Afganistan şi Irak.

Echipa de avocaţi a lui Assange a depus un recurs la Înalta Curte britanică împotriva deciziei Londrei de a-l extrăda.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici