Sute de copii la "Parada Florilor" din Piteşti, care a deschis ediţia a 39-a a Simfoniei Lalelelor - GALERIE FOTO

Sute de copii au participat, vineri, la "Parada Florilor" din Piteşti, care a deschis ediţia a 39-a a Simfoniei Lalelelor, în cadrul căreia 150.000 de lalele au fost plantate în oraş şi a fost organizată şi o exploziţie importantă de flori şi arbuşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

856 afișări
Imaginea articolului Sute de copii la "Parada Florilor" din Piteşti, care a deschis ediţia a 39-a a Simfoniei Lalelelor - GALERIE FOTO

Sute de copii la "Parada Florilor" din Piteşti, care a deschis ediţia a 39-a a Simfoniei Lalelelor - GALERIE FOTO

GALERIE FOTO 

Cea de-a 39-a ediţie a "Simfoniei Lalelelor" a început, vineri, la Piteşti, cu "Parada Florilor", la care au participat sute de copii de la şcolile din judeţ.

Atracţia paradei, care a început din zona Primăriei Municipiului Piteşti şi s-a încheiat la Complexul Expoziţional Casa Cărţii, a fost carul alegoric.

TITLURILE ZILEI

Simfonia fiind organizată în apropierea Paştelui, administraţia locală a realizat din flori un imens iepure.

Cu prilejul "Simfoniei lalelelor", municipalitatea a plantat 150.000 de lalele.

De asemenea, a fost organizată o expoziţie de flori, plante exotice şi arbuşti ornamentali cu vânzare, preţurile fiind cuprinse între un leu şi câteva mii de lei.

La expoziţie, comerciaţii au adus petunii, panseluţe, garoafe perene, trandafiri, hortensii, magnolii, zambile, narcise, lalele, dar şi pomi fructiferi, plante aromatice, arbuşti decorativi.

"Am flori, plante, seminţe şi decoraţiuni pentru grădină pentru toţi vizitatorii. Sunt prezent la <Simfonie> de zece ani şi de fiecare dată am putut să aduc bucurie şi celor cu bani şi celor care au mai puţini. (...) În oraşul nostru se găsesc cele mai frumoase flori. Nu degeaba Piteştiului i se spune <Oraşul Lalelelor>", a declarat unul dintre comercianţi.

Expoziţia de flori şi arbuşti se încheie duminică, preţul de intrare fiind de 5 lei, respectiv 2 lei pentru elevi studenţi şi pensionari.

Dincolo de expoziţia cu vânzare, în sediul Casei Cărţii mai mulţi paticipanţi din tară şi străinătate au organizat standuri în care şi-au expus aranjamentele florale, fiecare având o tematică.

Vineri, începând cu ora 17.00, va avea loc un spectacol de folclor în Piaţa "Vasile Milea", iar la ora 20.30 se va organiza un spectacol de sunet şi lumini al fântânii muzicale în Piaţa Primăriei municipiului Piteşti. Începând cu ora 22.00, se va da startul nopţilor albe ale Simfoniei Lalelelor, în care doritorii pot continua să viziteze expoziţiile florale, dar şi muzeele şi Planetariul.

Printre invitaţi la deschiderea evenimentului s-au numărat Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, Diar Nurbintoro, ambasadorul Indoneziei, Fuad Karim Saliba Kokaly, ambasadorul Palestinei, Ashot Grigorian, ministrul plenipotenţiar al Ambasadei Republicii Armenia în România, şi Aura Carmen Răducu, ministrul Fondurilor Europene. De asemenea, au fost prezente şi delegaţii din oraşele înfrăţite cu Piteştiul.

Prima ediţie a Simfoniei Lalelelor a avut loc între 6-9 mai 1978. Deşi era şi atunci cea mai mare expoziţie de profil din România, nu a fost vizitată niciodată de Nicolae Ceauşescu, ci doar de fratele lui, Ion, care era preşedintele Comisiei Naţionale de floricultură, dendrologie şi arhitectură peisagistică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici