Sute de elevi nu primesc masa caldă promisă printr-un proiect-pilot, nici laptele şi cornul, din cauza BIROCRAŢIEI. Explicaţia inspectorului şcolar

Cei peste 400 de elevi ai şcolii din Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, nu primesc mâncare la şcoală pentru al treilea an consecutiv, după ce şcoala a fost inclusă într-un proiect – pilot deocamdată nefuncţional, prin care elevilor ar trebui să li se asigure o masă caldă.

696 afișări
Imaginea articolului Sute de elevi nu primesc masa caldă promisă printr-un proiect-pilot, nici laptele şi cornul, din cauza BIROCRAŢIEI. Explicaţia inspectorului şcolar

Sute de elevi nu primesc masa caldă promisă printr-un proiect-pilot. Motivul e BIZAR: Până în momentul în care ajung banii în judeţ şi se fac licitaţiile se termină şcoala

De trei ani de când şcoala generală din Tiha Bârgăului a fost introdusă în programul-pilot, cei peste 400 de elevi nu primesc nici lapte şi corn şi nici o masă caldă, pentru că până în momentul în care ajung banii în judeţ şi se fac licitaţiile se termină şcoala.

“Situaţia se repetă deja de trei ani. Este neplăcut pentru copii, pentru că au colegi care merg la alte şcoli şi care primesc lapte şi corn şi mai nou, biscuiţi. Sunt şi cazuri sociale, iar pentru copii contează şi puţinul care îl primesc la şcoală. Este o idee foarte bună să li se dea o masă caldă, dar din păcate nu primesc nimic. De trei ani încă nu au reuşit să găsescă o rezolvare. Asta nu mi se pare normal”, a declarant, corespondentului MEDIAFAX, Elena Praşca, mama unui elev.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud spune că problema urmează să fie rezolvată printr-o serie de modificări legislative prin care să se ţină cont de anul şcolar pentru stabilirea bugetului, nu de cel calendaristic.

“Am avut recent o întâlnire la Ministerul Educaţiei şi ni s-a spus că acest program continuă. Sincopele apar din diferenţa de implementare, deci din punct de vedere financiar programul a fost pe an financiar, în timp ce nevoia şcolii este pe an şcolar, care începe la 1 septembrie. De fiecare dată, până când s-a votat bugetul, până când au ajuns banii, până când s-au făcut licitaţiile deja era luna mai şi atunci s-a ajuns la concluzia că nu este o variantă corectă. (…) Elevii au primit anul trecut la sfârşitul anului şcolar o masă caldă, undeva din luna mai şi acum nu primesc. Se încearcă reglementarea acestor chestiuni”, a declarat inspectorul şcolar general Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără.

Şcoala Generală din Tiha Bârgăului a fost introdusă, alături de alte 49 de şcoli din ţară, în programul guvernamental pilot „O masă caldă”, program care ar urma să fie extins la nivelul întregii ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici