Video Sute de femei în tutu-uri şi peruci colorate la „Crosul Divelor”, pentru copiii cu dializă | VIDEO

Peste 800 de alergătoare, purtând tutu-uri şi peruci colorate, au luat startul, sâmbătă, în Parcul Central din Cluj-Napoca, la „Crosul Divelor”, competiţie caritabilă în care s-au strâns bani pentru copiii şi tinerii care fac dializă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

458 afișări

Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei Runners Club, organizatorul evenimentului, a declarat, sâmbătă, că 20% din taxa de participare de 50 de lei este îndreptată spre Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca.

„Evenimentul caritabil <<Crosul Divelor by Betfair>> este o competiţie de alergare dedicată exclusiv femeilor, organizată în folosul tinerilor cu insuficienţă renală cronică aflaţi în grija Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie <<Delia Grădinaru>> Cluj-Napoca. Astfel, 20% din taxa de participare de 50 de lei este îndreptată spre această asociaţie. Au luat startul peste 800 de alergătoare, un record de participante, la cele două probe, de 2 km şi de 6 km, pe trasee amenajate în Parcul Central. Fiind o cursă pentru doamne şi domnişoare, imaginaţia nu are limite şi noi le-am încurajat să se echipeze cum doresc, având şi un premiu pentru cea mai creativă divă”, a spus Morar.

La cros au participat alergătoare care au purtat tutu-uri peste echipamentul de concurs, iar unele au avut pe cap şi peruci colorate sau alte accesorii.

Fondatorul Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat la rândul său că banii strânşi în urma „Crosului Divelor” merg spre 70 de copii şi tineri dependenţi de dializă, care vor pleca la sfârşitul lunii mai într-o tabără de 18 zile în sudul Italiei.

„Am găsit un centru de dializă în Sicilia unde vrem să le oferim acestor copii şi tineri o vacanţă de vis. Toţi cei care au alergat la cros au făcut un bine foarte mare acestor suferinzi. Un centru de dializă aproape de ei înseamnă supravieţuire, pentru că nu pot rezista fără să facă la 48 de ore o dializă vitală, în condiţiile în care rinichii lor sunt nefuncţionali. Când vorbim de vacanţă pentru aceşti copii şi tineri, vorbim şi de un centru special unde fac dializă”, a precizat Ungureanu.

Costurile totale ale taberei se ridică la 45.000 de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici