Sute de gospodării din Galaţi, fără apă după ce staţiile de pompare au rămas fără energie electrică

Sute de gospodării din judeţul Galaţi nu sunt alimentate cu apă potabilă de mai bine de 24 de ore, după ce furtuna de marţi a distrus reţelele electrice, inclusiv pe cele care alimentau cu electricitate staţiile de apă din nouă localităţi.

115 afișări
Imaginea articolului Sute de gospodării din Galaţi, fără apă după ce staţiile de pompare au rămas fără energie electrică

Sute de gospodării din Galaţi, fără apă după ce staţiile de pompare au rămas fără energie electrică

Cornelia Arnăutu, reprezentantul Societăţii Apă Canal SA Galaţi, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că circa 14.000 de gălăţeni sunt afectaţi de problemele apărute în reţea.

„Începând de ieri (marţi – n.r.) avem probleme în furnizarea apei potabile în aria de operare, generate de lipsa alimentării cu energie electrică, urmare a fenomenelor meteo de marţi. În aria de operare a Societăţii Apă Canal din judeţul Galaţi, ne confruntăm cu lipsa alimentării cu energie electrică la gospodariile de apă din localităţile Piscu, Braniştea, Independenţa, Gârboavele, Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cavadineşti (Posada) şi Rădeşti. De asemenea, Staţia de epurare Pechea şi staţiile de pompare a apelor uzate (16 SPAU-ri) din Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, nu beneficiază în prezent de alimentare cu energie electrică”, a declarat Arnăutu.

Distribuitorul zonal de apă a încercat să monteze generatoare în staţiile de apă care au rămas fără curent electric.

„În unele dintre aceste localităţi, acolo unde a fost tehnic posibil, am montat generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice, pentru a putea asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor. Staţia de epurare Pechea şi staţiile de pompare a apelor uzate (16 SPAU-ri) din Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, nu beneficiază în prezent de alimentare cu energie electrică. La staţiile de epurare şi la staţiile de pompare se intervine cu utilaje pentru deblocarea situaţiei”, a precizat Cornelia Arnăutu.

Reţelele electrice din Galaţi au fost puternic afectate de vijelia care a rupt, marţi seara, sute de copaci şi stâlpi de iluminat.

În judeţ mii de gălăţeni din diferite zone stau de aproape o zi fără curent electric. Potrivit SDEE Muntenia Nord, miercuri după-amiaza mai erau afectate 9 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 129 Posturi de Transformare din 21 de localităţi.

Sucursala Galaţi a suplimentat specialiştii din teren, acţionându-se cu peste 60 de angajaţi ai Sucursalei de Distribuţie, ajutaţi de specialişti din cadrul Agenţiei de Întreţinere Servicii Energetice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici