Video Sute de membri Agrostar pichetează Ministerul Agriculturii

Peste 200 de crescători de oi şi capre, afiliaţi la Federaţia Agrostar, au început, miercuri, la ora 110.00, pichetul în faţa sediului Ministerului Agriculturii, în timp ce alţi 500 de crescători de taurine continuă protestele la Ministerul Finanţelor.

41 afișări

Sindicaliştii de la Agrostar, adunaţi în faţa Ministerului Agriculturii, strigă "hoţii" şi protestează cu clopote şi talăngi.

Ei au autorizaţie de pichet până la ora 14.00.

Pe de altă parte, sutele de fermieri, membri ai Sindicatului Crescătorilor de Taurine, adunaţi la Ministerul Finanţelor, continuă protestele.

O delegaţie a acestora discută cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Costel Caraş, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, a declarat că fermierii nu mai pot suporta o amânare, deoarece situaţia este extrem de tensionată şi că oamenii vor încerca să găsească rezolvarea la Palatul Cotroceni, în cazul în care nu vor primi un răspuns favorabil.

Agrostar ameninţă că vor bloca Bucureştiul cu animalele

Fermierii afiliaţi la Federaţia Agrostar aşteaptă să fie chemaţi la discuţii la Ministerul Agriculturii, unde s-au adunat pentru a protesta în legătură cu problema subvenţiilor, şi spun că dacă nu li se rezolvă revendicările, săptămâna viitoare, vor bloca Bucureştiul cu sute de animale.

Preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae, a declarat, miercuri, că aşteaptă să fie chemat la discuţii de ministrul interimar al Agriculturii Radu Berceanu.

Liderul sindical a spus că Guvernul refuză să dea banii ceruţi, deşi sumele sunt prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii.

"Nu ne interesează cine este ministrul Agriculturii. Ţara are un preşedinte, are un Parlament şi aceştia sunt cei care trebuie să acorde banii. Subvenţiile trebuie să ajungă de urgenţă la fermieri, altfel, situaţia va degenera. Toţi politicienii, din cei 20 de ani de la Revoluţie, trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru dezastrul din agricultură. Noi le-am atras atenţia în nenumărate rânduri că vorm ajunge în această situaţie", a spus Ştefan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici