Sute de persoane şi maşini căutate în diferite state europene, descoperite în România în câteva zile

Sute de persoane şi maşini, căutate din diferite motive de autorităţile din mai multe state europene, au fost descoperite în România în doar câteva zile.

1260 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane şi maşini căutate în diferite state europene, descoperite în România în câteva zile

Potrivit IGPR, în perioada 6-12 ianuarie, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 689 de persoane, 46 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În România au fost localizate 471 de persoane aflate în situaţia menţionată. Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 115 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 212 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente şi au fost găsite 41 de autovehicule şi 3 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 218 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 5 autovehicule şi 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, a precizat IGPR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici