Tabere ilegale de romi, evacuate din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit, luni dimineaţă, pentru a evacua aproximativ 100 de romi care şi-au făcut tabere în două zone din municipiul Craiova, copiii acestora fiind preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

1164 afișări
Imaginea articolului Tabere ilegale de romi, evacuate din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei

Tabere ilegale de romi, evacuate din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele aproximativ 100 de persoane evacuate, luni, din două zone din Craiova unde îşi improvizaseră corturi au fost trimise în comunele în care au locuinţe, fiind însoţite de jandarmi până la ieşirea din oraş, iar cei care aveau copii au fost duşi la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Potrivit administratiorului Primăriei Craiova, Gheorghe Nedelescu, după evacuare cei mai mulţi dintre romi şi-au luat hainele şi s-au urcat în căruţe, plecând spre casele lor. Ca să fie siguri că romii nu îşi pun corturile în alte cartiere, jandarmii şi poliţiştii i-au însoţit până la ieşirea din Craiova.

"Din  anchetele sociale efectuate s-a stabilit că romii din prima tabără sunt din localitatea Breasta. Au acolo locuinţe, aşa că nu trebuie să le găsim adăpost. Dacă totuşi printre ei vor fi şi persoane din Craiova vom găsi o soluţie pentru a le găsi un acoperiş deasupra capului. Romii din cea de-a doua tabără sunt de la Slatina. Aceştia nu au case, dar nu este problema noastră pentru că de ei se va ocupa Primăria Slatina", a declarat Gheorghe Nedelescu.

În cele două tabere erau şi aproximativ 20 de copii, cei mai mulţi dintre ei având vârste între 1 şi 5 ani. Ei au fost urcaţi într-un microbuz împreună cu mamale lor şi duşi la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Asistenţii sociali au declanşat o anchetă, iar în urma acesteia vor decide dacă romii vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti pentru că i-au ţinut pe copii în condiţii improprii.

Toate construcţiile în care locuiau romii au fost demolate cu buldozerele, iar deşeurile strânse de ei au fost ridicate de lucrătorii de la salubritate.

Poliţiştii şi jandarmii au descins, luni dimineaţă, la ora 7.00, într-o tabără de romi aflată în cartierul Craioviţa Nouă, în spatele unui hipermarket, unde se aflau peste 60 de persoane, care dormeau în corturi improvizate din bucăţi de lemn şi pături. Lângă corturi, romii au strâns mii de sticle, fier vechi, doze metalice de băuturi, dar şi foarte multe alte deşeuri. Romii din această tabără sunt din comuna Breasta, judeţul Dolj, unde au locuinţe, ei venind însă la Craiova pentru a face rost de bani. Ei erau cunoscuţi şi pentru că furau capace de canal de pe străzile Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea altor furturi. Poliţiştii şi jandarmii au descins, apoi, tot în cartierul Craioviţa Nouă, într-o clădire veche amplasată pe domeniul Primăriei, unde s-au mutat ilegal mai multe familii de romi, strângând acolo tone de gunoaie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici