Tabloul unei tragedii care putea fi evitată. Şirul evenimentelor petrecute la secţia ATI din Piatra Neamţ

9818 afișări
Imaginea articolului Tabloul unei tragedii care putea fi evitată. Şirul evenimentelor petrecute la secţia ATI din Piatra Neamţ

TIMELINE Incendiu ATI Piatra Neamt

(18:30) - ÎNCEPE INCENDIUL LA SPITALUL JUDEŢEAN NEAMŢ- 8 PERSOANE INTERNATE, SE DEPLASEAZĂ 23 DE SUBOFIŢERI CU AT9000, AT6503, AT 5003. Pompierii acţionează cu 5 autospeciale de stingere şi 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.
 
(19:46) - 7 PERSOANE DECEDATE + TOŢI PACIENŢII INTERNAŢI AU COVID, UN MEDIC CARE A ÎNCERCAT SĂ SALVEZE PACIENŢII E ÎN STARE CRITICĂ, prezintă semne vitale slabe. Medicul de gardă prezintă arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală.
 
(20:00) - Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi. 1 ambulanţă SMURD cu medic şi 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iaşi încep deplasarea către Piatra Neamţ, pentru transportul victimelor către Spitalul Judeţean Iaşi.
 
(20:20) - 8 persoane sunt decedate, 9 persoane sunt în stare critică. „Vor fi transportate la spital în judeţul Iaşi”, Irina Popa - purtător de cuvânt ISU Neamţ.
 
(20:35/20:39) - 10 morţi, alţi 7 în stare critică. 
Carmen Dorobăţ - „Se deschide încă 1 salon AŢI la Leţcani”.
Camelia Roiu medic de la spitalul de arşi Bucureşti - „Nu cred că există locuri în spitalele din Bucureşti pentru cei răniţi la Piatra Neamţ”.
Surse. Orban este acum  la Ministerul de Interne. Acolo se face o evaluare a situaţiei de la Piatra Neamţ. La şedinţă participă şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
(21:25) - „Medicul ars va fi transferat la Bucureşti, vine la Iaşi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, de la Iaşi va fi preluat ori cu avionul Smurd, în funcţie de condiţiile de zbor. Din ultimele informaţii pe care le deţin, medicul cu arsuri, după o evaluare la Spitalul Judeţean din Iaşi va fi transferat la Spitalul Floresca” - Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătăţii
 
(21:38) - Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale în rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
4 medici răniţi, 2 medici şi 2 asistente. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a ajunge la Piatra Neamţ.
 
(21:43) - Medicul rănit va fi transportat cu un avion militar de la Iaşi la Bucureşti.Avionul va pleca de la Bucureşti spre Iaşi/ Va fi adus la Spitalul Floreasca. (de la Neamţ la Iaşi este trasportat cu ambulanţa)
Dosarul a fost preluat de către Parchetul General, iar ancheta va fi condusă de procurorul Marius Iacob.
Numărul deceselor a ajuns la 10. Şapte persoane sunt în stare critică. Victimele ce mai au şanse de supravieţuire nu au fost încă preluate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
 
22:57 - La Floreasca este un singur loc la secţia arşi,pe care îl va prelua medicul care şi-a riscat viaţa la spital, cu o aeronavă SPARTAN.pentru ceilalţi patru nu s-a luat încă o decizie.
 
00:18 - Avionul militar decolează cu medicul ars, vine spre Bucureşti.
 
00:20- Prima ambulanţă la Leţcani - transfer Neamţ.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici