Tăierea pădurilor a fost frânată, potrivit Institutului Naţional de Statistică. În regiunea Nord-Est a României s-a recoltat cel mai mare volum de masă lemnoasă

În 2016, suprafaţa pădurilor s-a menţinut aproximativ la acelaşi nivel cu cel din anul precedent, conform Institutului Naţional de Statistică. Suprafaţa regenerată a scăzut cu 1%.

Share pe Facebook 1016 afişări

Fondul forestier naţional la 31 decembrie 2016 a înregistrat o creştere de aproximativ 0,1%. Aceasta se datorează în principal unor reamenajări de păşuni împădurite şi introducerii în fondul forestier a terenurilor degradate şi a terenurilor neîmpădurite, stabilite în condiţiile legii a fi împădurite (Legea nr. 133/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 46/2008 - Codul Silvic). În 2016, faţă de anul precedent, volumul de masă lemnoasă recoltată a scăzut cu 5,2%.

Suprafaţa pădurilor reprezintă 97,6% din fondul forestier naţional. Suprafaţa regenerată a scăzut cu 1%.

Distribuţia fondului forestier pe regiuni de dezvoltare indică o concentrare într-o proporţie însemnată a acestuia în regiunile de dezvoltare Centru (19,3% din totalul fondului forestier) şi Nord-Est(18,2%), urmate de regiunile de dezvoltare Vest (16,1%), Nord-Vest (15,2%), Sud-Vest-Oltenia (12,4%), Sud-Muntenia (10,0%), Sud-Est (8,4%) şi de Bucureşti-Ilfov cu o pondere nesemnificativă (0,4%).

Cel mai mare volum de masă lemnoasă s-a recoltat în regiunea de dezvoltare Nord-Est (27,3% din totalul volumului de masă lemnoasă recoltată), urmată de regiunea de dezvoltare Centru (23,2%) şi într-o proporţie mai mică de regiunile de dezvoltare Nord-Vest (12,1%), Vest (12,1%), Sud-Muntenia (9,9%), Sud-Vest Oltenia (7,8%), Sud-Est (7,2%) şi Bucureşti-Ilfov (0,4%).

Cele mai mari suprafeţe pe care s-au realizat lucrări de regenerare a pădurilor s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (23,1% din suprafaţa totală regenerată) respectiv Centru (18,1%), urmate de regiunile de dezvoltare Sud-Est (13,9%), Nord-Vest (13,3%), Vest (11,8%), Sud-Muntenia (10,3%), Sud-Vest Oltenia (9,2%) şi Bucureşti-Ilfov cu o pondere nesemnificativă (0,3%).

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
INS ,
FONDUL FORESTIER
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
Iohannis îi ARUNCĂ ÎN AER toate calculele lui Dragnea. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al preşedintelui lasă tot PSD-ul FĂRĂ REPLICĂ