Tamponări în lanţ pe autostrada Arad-Timişoara

Două tamponări în lanţ au avut loc, miercuri, pe autostrada Arad-Timişoara, fiind implicate şase autoturisme, din cauza unei perdele dense de fum, care provenea de la un incendiu de mirişti, extins pe o suprafaţă de trei hectare de teren, traficul fiind afectat şi pe DN69, la ieşirea din Arad.

216 afișări
Imaginea articolului Tamponări în lanţ pe autostrada Arad-Timişoara

Tamponări în lanţ pe autostrada Arad-Timişoara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un incendiu de mirişti extins pe trei hectare de teren, s-a produs pe marginea autostrăzii Arad-Timişoara şi a DN69, iar fumul dens a îngreunat traficul rutier pe cele două drumuri prin reducerea vizibilităţii, astfel că pe autostradă, la kilometrul 537, în apropiere de nodul rutier cu DN69, au avut loc două tamponări în lanţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzi Vest, comisar Teodor Tudur, şase autoturisme au fost implicate în cele două tamponări.

"În fiecare caz au fost implicate câte trei maşini, tamponările având loc pe ambele sensuri de circulaţie de pe autostradă. Cauza a fost fumul dens care provenea de la un incendiu de mirişti şi care a redus considerabil vizibilitatea", a declarat Tudur.

Conform sursei citate, nu au fost înregistraţi răniţi în urma tamponărilor, decât pagube materiale, iar pe DN69 nu au existat evenimente rutiere, traficul fiind însă îngreunat.

Pompierii arădeni au intervenit pentru stingerea incendului, care se manifesta pe o suprafaţă de trei hectare.

"S-a apelat şi la sprijinul unei asociaţii agricole din comuna Şagu, care a trimis tractoare şi s-au tras brazde pe câmp, pentru a nu se extinde şi mai mult incendiul", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore.

Poliţiştii urmează să identifice proprietarul terenului şi să stabilească dacă acesta şi-a incendiat vegetaţia uscată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici