Video Tânăr băut, prins de poliţişti la volanul unei maşini pline cu ţigări de contrabandă | VIDEO

Un tânăr de 28 de ani, din Maramureş, a fost prins de poliţişti la volanul unei maşini în care era o cantitate mare de ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina. Bărbatul a fost urmărit de agenţi în trafic şi din cauza vitezei a intrat în gardul unui imobil.

1652 afișări

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră din Maramureş a observat pe drumul care face legătura între localităţile Petrova şi Strâmtura, doua autoturisme care se deplasau în mare viteză.

„Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri cele două autovehicule, însă conducătorii acestora au ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea. Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea maşinilor, timp în care persoanele care le conduceau au efectuat mai multe manevre agresive, cu intenţia de a scăpa de oamenii legii. La scurt timp conducătorul unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi trecând printr-un gard s-a oprit în curtea unui imobil din apropiere”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au reţinut un tânăr în vârstă de 28 ani, din judeţul Maramureş, iar la faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, deoarece şoferul era rănit, astfel că a fost transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

De asemenea, şoferul a fost testat si cu aparatul etilotest, de către un echipaj din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Bogdan Vodă, rezultând o alcoolemie de 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele verificări, în maşină, a fost observată o impresionantă cantitate de ţigări, de provenienţă ucraineană.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, iar în apropiere a fost descoperită şi a cea de a doua maşină, n care se aflau mai multe colete cu ţigări. Ambele autoturisme au fost duse la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 32.989 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 386.000 de lei”, se mai arată în comunicat.

Ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul ţării. În momentul în care au fost somaţi, bărbaţii au abandonat coletele şi au dispărut în zona împădurită.

Poliţiştii români au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin, iar la faţa locului au fost descoperite opt colete care conţineau cantitatea de 6.730 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 140.000 lei. Şi aceste ţigări au fost confiscate, iar în cauză se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit în apropierea frontierei de stat mai multe colete care conţineau cantitatea de 4.000 de pachete cu ţigări în valoare de 46.800 lei. Acestea au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea celor implicaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici