Tânăr ce a provocat un accident cu 6 morţi, condamnat la 5 ani de închisoare şi plata a 450.000 euro

Un tânăr care în 2009 a provocat un accident rutier soldat cu moartea a şase persoane a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Timişoara, la cinci ani de închisoare cu executare şi la plata unor despăgubiri totale de 450.000 de euro pentru familiile victimelor.

658 afișări
Imaginea articolului Tânăr ce a provocat un accident cu 6 morţi, condamnat la 5 ani de închisoare şi plata a 450.000 euro

Tânăr ce a provocat un accident cu 6 morţi, condamnat la 5 ani de închisoare şi plata a 450.000 euro (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Denisa Botoca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că magistraţii Curţii de Apel Timişoara au dat, joi, o sentinţă definitivă în cazul lui Claudiu Hauptmann, care în 7 iulie 2009 a produs un accident rutier grav. Atunci, în zona localităţii timişene Birda, şase persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

"Claudiu Hauptmann fost găsit vinovat de ucidere din culpă, fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu executare şi plata de despăgubiri familiilor celor şase victime, în valoare de 75.000 de euro pentru fiecare. Sentinţa este una definitivă şi executorie", a declarat Denisa Botoca.

Prima instanţă care a judecat cazul a fost Judecătoria Deta, care a decis, în luna mai a acestui an, condamnarea lui Claudiu Hauptmann la cinci ani de închisoare. Decizia a fost atacată cu recurs de avocaţii lui Hauptmann, la Curtea de Apel Timişoara.

În 7 iulie 2009, în condiţiile în care şoseaua era umedă, Claudiu Hauptmann, aflat la volanul unui autoturism Peugeot, a intrat cu viteză într-o depăşire, lovind frontal un alt autoturism Daewoo Espero care circula regulamentar.

În urma impactului, au murit patru persoane din Daewoo Espero şi două fete de 18 ani din Peugeot. Claudiu Hauptmann, carea avea 18 ani la data accidentului, şi un alt băiat tot de 18 ani, aflat în Peugeot, au fost răniţi.

Acul vitezometrului de la Peugeot a rămas la 130 de kilometri la oră, în timp ce la Daewoo Espero acesta indica 50 de kilometri la oră.

Deşi îşi luase permisul de conducere cu doar două luni înaintea producerii accidentului, Claudiu Hauptmann primise deja două amenzi, una pentru viteză şi alta pentru că a circulat fără centură de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici