Video Tânăr ce ar fi fost agresat de un preot, în carantină: „A început cu mesaje gen «lipiciosul meu», «eşti simpatic»”

  • Un tânăr aflat în carantină la un centru al Mănăstirii Neamţ ar fi fost agresat de un preot
  • Tânărul a filmat o secvenţă în care preotul îl ia în braţe şi îl pipăie
6815 afișări

Un tânăr aflat în carantină la un centru al Mănăstirii Neamţ susţine că este agresat sexual de un preot. Tânărul a filmat o secvenţă în care preotul nu ţine cont de măsura carantinării, se aşează lângă el în pat, îl ia în braţe şi îl pipăie.

Un tânăr de 26 de ani, din Piatra-Neamţ, venit din Marea Britanie în urmă cu trei zile, a fost pus în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al Mănăstirii Neamţ, în comuna Vânători-Neamţ.

Acesta a declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre preoţii care au grijă de cei cazaţi îl agresează sexual. „Mi-a cerut numărul de telefon ca să ţină legătura cu noi, cei veniţi în carantină. A început cu mesaje gen «lipiciosul meu», «eşti simpatic», a început să mă pipăie. Dimineaţă a venit de vreo patru-cinci ori în cameră, fără mască, fără mănuşi. S-a întins în pat, m-a tras peste el.” - a spus tânărul.

Acesta l-a filmat pe preot cum se întinde lângă el în pat şi îl ia în braţe. Totodată, tânărul a înregistrat o conversaţie telefonică în care preotul recunoaşte filmarea şi îi spune să o şteargă.

Stareţul Mănăstirii Neamţ susţine că e vorba despre un şantaj al tânărului pe motivul că vrea să fie transferat de la Centrul «Sfântul Paisie” la Piatra-Neamţ.

„E un băiat din Piatra-Neamţ care vrea să plece de aici, să fie transferat, iar pe motivul ăsta l-a provocat pe părinte. E un şantajist pe motivul de a fi transferat la Piatra-Neamţ.” - a declarat, pentru MEDIAFAX, părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, stareţul Mănăstirii Neamţ.

Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă, şi vor cerceta dacă se confirmă agresiunea preotului.

„În jurul orei 16:00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un tânăr de 26 de ani, din Piatra-Neamţ, aflat în Centrul Social Cultural «Sfântul Paisie» cu privire la faptul că a fost agresat de către un călugăr din cadrul mănăstirii. Cercetările sunt în derulare.” - a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor face o anchetă iar preotul ar putea fi exclus din monahism. „Cel din filmare pare a fi, într-adevăr, un ieromonah, drept pentru care s-a dispus în regim de urgenţă o anchetă pe linie bisericească. Bineînţeles, pe perioada cercetărilor, într-o astfel de situaţie, nu mai are dreptul să slujească. Dacă înregistrarea se dovedeşte a fi reală, ieromonahul va fi caterisit şi exclus din monahism. În orice caz, cel ce apare în filmare trebuie să intre el însuşi într-o serioasă carantină duhovnicească. Sigur că e important contextul, că trebuie să ţinem cont de faptul că în situaţii de criză oamenii pot reacţiona în mod neaşteptat, chiar smintitor. În timpuri grele, din om ies la lumină şi lucrurile bune, dar şi cele rele. Cu toată atenţia creştinească cu care suntem datori faţă de fiecare suflet - mai ales faţă de cel căzut într-o ispită atât de mare! - măsurile care se impun vor fi luate însă fără nici o ezitare. Să ne ierte Dumnezeu pe toţi şi să ne întărească să nu cădem în aceste vremuri grele!” - a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.

Aproximativ 50 de persoane, venite din străinătate, sunt cazate la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al Mănăstirii Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici