Tânăra care a murit în atentatul terorist de la Londra, înmormântată la Constanţa

Andreea Cristea, tânăra care a murit la numai 31 de ani în atentatul terorist de la Londra din 22 martie a fost înmormântată, sâmbătă, la Constanţa, la funeralii fiind prezenţi, pe lângă zecile de rude şi prieteni, şi ambasadorul Marii Britanii în România şi ministrul român al Turismului.

2392 afișări
Imaginea articolului Tânăra care a murit în atentatul terorist de la Londra, înmormântată la Constanţa

Tânăra care a murit în atentatul terorist de la Londra, înmormântată la Constanţa

Tânăra a murit în data de 6 aprilie, la Londra, după ce a căzut în Tamisa în atacul din 22 martie, când Khalid Masood a intrat cu o maşină în mulţime pe Podul Westminster.

Trupul tinerei a fost repatriat, fiind depus, joi, la casa mortuară ”Casa Luminii“ de pe strada Bărăganului din Constanţa.

De atunci, cei care au îndrăgit-o pe tânăra care urma să fie cerută în căsătorie chiar la Londra au mers să plângă la căpătâiul ei, iar sâmbătă au însoţit-o pe ultimul drum.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Sfânta Maria, iar înmormântarea a avut loc la Cimitirul Anadalchioi.

La funeralii a fost prezent şi şi Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, care a spus că a venit la Constanţa pentru a fi alături de familia Andreei, ”în acest moment foarte dificil”, precizând că speră ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

La slujba de la Biserica Sfânta Maria, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, au asistat şi ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu.

Autorităţile britanice au comunicat Ambasadei României la Londra finalizarea procedurilor privind investigaţiile medicale şi posibilitatea repatrierii trupului neînsufleţit al Andreei Cristea, la data de 9 mai, pentru a fi înmormântată în România.

Misiunea diplomatică a întreprins toate demersurile necesare repatrierii, care va avea loc în data de 11 mai. Toate costurile privind pregătirea trupului neînsufleţit şi transportul până la Constanţa au fost suportate de către Ambasada României la Londra, din fondurile special alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situaţiilor de criză consulară.

Andreea Cristea era la Londra cu prietenul ei, care urma să o ceară de soţie în ziua atentatului de la Westminster.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici