Tânăra care a murit la Arad după ce a născut prin cezariană a făcut embolie

Tânăra în vârstă de 24 de ani din localitatea arădeană Dud care a născut, joi, la Spitalul Orăşenesc Ineu, judeţul Arad, şi a murit la scurt timp după naştere a făcut embolie, declară medicul ginecolog care a coordonat cezariana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3575 afișări
Imaginea articolului Tânăra care a murit la Arad după ce a născut prin cezariană a făcut embolie

Tânăra care a murit la Arad după ce a născut prin cezariană a făcut embolie

Medicul ginecolog Kuffa-Chiş Bassam, care a coordonat operaţia de cezariană, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tânăra a făcut embolie după intervenţie.

"A fost a doua intervenţie de cezariană la această pacientă. Totul a decurs normal, dar după 10-15 minute au apărut primele probleme. Femeia a făcut embolie, adică în mod popular spus lichidul amiotic i-a intrat în sânge. Eu am respectat toate procedurile medicale, am şi dovezile în acest sens. Copilul a primit la naştere nota 10. Familia femeii nu a reproşat nimic", a spus medicul.

Conform medicului, embolia se poate produce într-un caz la 80.000 de persoane.

"Nu am mai avut niciun caz similar până în acest moment. La Ineu am 350 de naşteri în fiecare an. De cinci ani profesez la Spitalul Orăşenesc Ineu, iar din 1995 profesez ginecologia, înainte am fost în Palestina", a spus Kuffa-Chiş Bassam.

Autopsia medico-legală, care va stabili cu exactitate cauza morţii, va fi efectuată la Arad sâmbătă sau săptămâna viitoare.

Medicii de la Spitalul Orăşenesc Ineu au început, joi seara, o anchetă internă, după ce o tânără de 24 de ani a murit la scurt timp după ce a născut prin cezariană.

Copilul născut, un băieţel de 2 kilograme şi 890 de grame, este internat la Spitalul Orăşenesc Ineu, fiind declarat sănătos şi în afara oricărul pericol.

Tânăra mai avea acasă o fetiţă de un an şi cinci luni.

Cei doi copii au rămas cu tatăl lor, în vârstă de 28 de ani, şi cu bunicii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici