Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani a fost arestat preventiv

Tânărul de 19 ani acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani, în apropierea unui liceu din Craiova, a fost arestat preventiv, vineri, pentru omor calificat, în baza unui mandat emis pe numele său de Tribunalul Dolj.

106 afișări
Imaginea articolului Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani a fost arestat preventiv

Tânărul acuzat că a înjunghiat mortal un elev de 17 ani a fost arestat preventiv (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Tribunalul Dolj a emis, vineri-după amiază, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Romel Dan Voicu.

Tânărul de 19 ani care a înjunghiat mortal în apropierea unui liceu din Craiova, un elev de 17 ani, a fost reţinut, în cursul serii de joi, pe 24 de ore, pentru omor calificat, după ce a fost audiat câteva ore la Parchetul Tribunalului Dolj, alături de mai mulţi martori.

În acest caz, Parchetul Tribunalului Dolj a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar presupusul agresor ar putea fi cercetat şi pentru tentativă de omor, în funcţie de concluziile legiştilor în cazul adolescentului rănit, a mai spus sursa citată.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, Claudiu Dinculescu, a declarat, vineri, că tânărul, Romel Dan Voicu, a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut şi a regretat fapta, indicând, totodată, locul unde a aruncat arma crimei, un cuţit obişnuit, găsit ulterior de către anchetatori în municipiul Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu, a spus că moartea elevului de 17 ani, Andrei Eduard Goreci, a fost violentă, medicii legişti stabilind că adolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, în inimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardio-respirator.

Conducerea Liceului "Tudor Arghezi" unde atât victima, cât şi fratele principalului suspect sunt elevi, intenţionează transferarea acestuia din urmă la o altă unitate şcolară pentru a nu exista incidente între colegii băiatului ucis şi fratele suspectului.

Directorul liceului, Lucian Săndoi, a declarat că Stelian Cătălin Voicu, fratele principalului suspect, elev în clasa a X-a la Liceul "Tudor Arghezi", este un elev model al acestei unităţi şcolare.

"Are note bune la învăţătură, însă cu toate acestea trebuie să îl mutăm la altă şcoală pentru a nu fi oaia neagră a liceului. Nu va fi văzut cu ochi buni de ceilalţi colegi", a declarat Lucian Săndoi.

Potrivit acestuia, victima, Andrei Eduard Goreci, era un elev silitor şi nu a avut niciodată vreun conflict cu cineva din şcoală.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al băiatului ucis a fost transportat la locuinţa familiei, unde a fost aşteptat de zeci de persoane, colegi ai acestuia, care plângeau şi purtau în mâini poza băiatului.

Înmormântarea lui Andrei Eduard Goreci va avea loc sâmbătă.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr, joi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălalt fiind rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici