Tânărul acuzat că şi-a ucis tatăl şi bunicul, arestat preventiv şi internat la Psihiatria SJ Focşani

Tânărul de 19 ani acuzat că şi-a omorât tatăl şi bunicul în comuna vrânceană Pufeşti a fost arestat preventiv pentru omor calificat, el fiind internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Focşani şi urmând să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ.

137 afișări
Imaginea articolului Tânărul acuzat că şi-a ucis tatăl şi bunicul, arestat preventiv şi internat la Psihiatria SJ Focşani

Tânărul acuzat că şi-a ucis tatăl şi bunicul, arestat preventiv şi internat la Psihiatria SJ Focşani (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tânărul Antohe Iulian-Ionuţ, de 19 ani, care sâmbătă şi-a omorât, aparent fătă motiv, tatăl şi bunicul, nu a cooperat deloc, el refuzând sau nefiind capabil să spună de ce şi-a ucis rudele.

Anchetatorii nu au putut afla absolut nimic de la tânăr, acesta refuzând să vorbească.

În cursul zilei de duminică, el a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, care a dispus această măsură pentru 30 de zile.

După pronunţarea deciziei instanţei, tânărul a fost dus în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Focşani, şi nu în arestul IPJ. El se află sub pază la spital, urmând ca, cel mai probabil, în această săptămână să fie transportat cu o ambulanţă, în condiţii sigure, la Spitalul Jilava pentru o expertiză psihiatrică, astfel încât anchetatorii să afle dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul comiterii dublei crime.

Potrivit anchetatorilor, tânărul nu era în evidenţele vreunui medic psihiatru, dar ar fi urmat un tratament pentru depresie.

Tânărul de 19 ani era din Oneşti, însă el şi tatăl său locuiau fără forme legale la bunicul în vârstă de 89 de ani, din localitatea vrânceană Pufeşti. El este acuzat că, sâmbătă, aparent fără motiv, şi-a ucis cu lopata bunicul şi apoi tatăl de 60 de ani. Anchetatorii spun că totul s-a petrecut foarte repede, în timp ce bătrânul curăţa porumb pentru păsări, iar tatăl tânărului discuta cu veterinarul din comună, chemat să consulte nişte animale.

La un moment dat, tânărul a luat o lopată în mână şi l-a lovit în cap pe bătrânul de 89 de ani, doborându-l la pământ. Tatăl tânărului ar fi încercat să intervină, moment în care a fost lovit şi el extrem de violent tot în cap, totul petrecându-se sub ochii medicului veterinar care ar fi încercat să intervină verbal, cerându-i agresorului să se oprească. Medicul a reuşit să fugă, el fiind cel care a anunţat Poliţia.

"Pe mine m-a chemat tatăl băiatului să mă uit la o vacă. M-am dus, am văzut-o şi stăteam de vorbă. Bunicul era aşezat pe un lemn, făcea grăunţe. Băiatul stătea rezemat de un perete, cam la doi metri. Fără niciun motiv, fără să spună ceva, nici el, nici bunicul, a pus mâna pe o lopată şi l-a lovit cu ea pe bătrân direct în faţă. A căzut pe spate şi asta a fost. Tatăl s-a dus către bătrân să-l ajute, dar nu a apucat să ajungă, a fost lovit şi el în faţă. Am ţipat la el că vine Poliţia, că vine Salvarea, să se oprească, dar el tot dădea. Am fugit şi am sunat de la un vecin la 112. Capul tatălui era strivit complet. Băiatul avea probleme, lua pastile pentru o depresie", a declarat veterinarul Gheorghe Blăjuţă, fost viceprimar al comunei Pufeşti.

La rândul lor, localnicii din Pufeşti susţin că tânărul avea probleme psihice.

"Ştiţi cum se auzea când dădea în oamenii ăia? Ca atunci când baţi fasolea. A rupt lopata pe ei şi nu s-a oprit nici după ce i-a omorât. Le-a pisat capetele. Nu se auzeau decât loviturile, apoi am auzit când striga cineva: «nu mai da, că vine Poliţia». Am vrut să mă duc acolo, dar l-am văzut pe veterinar ieşind din curte, era galben, a sunat el la 112. Băiatul era nebun, iar eu i-am zis tatălui să-l ducă la spital. El mi-a zis că l-a dus, dar nu i l-au oprit”, a declarat, după tragedie, o vecină a bătrânului ucis de către nepotul său.

Potrivit poliţiştilor, în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de omor calificat.

"Este vorba despre o infracţiune de omor calificat săvârşită de un tânăr din satul Ciorani, comuna Pufeşti, victime fiind tatăl şi bunicul acestuia. Aceştia au fost loviţi cu o lopată de mai multe ori, loviturile vizând zona capului. După comiterea faptei, întrucât se afla în stare de şoc şi nu s-a putut discuta cu el, tânărul a fost dus la Psihiatrie", a declarat procurorul de caz Liviu Oprişan.

Tânărul acuzat că şi-a ucis bunicul şi tatăl suferea de depresie, potrivit localnicilor, după ce, în urmă cu câţiva ani, mama sa a murit, iar anul trecut băiatul nu a promovat examenul de bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici