Tânărul bănuit că a distrus peretele Casei Memoriale „Avram Iancu” din Târgu Mureş a fost reţinut

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Târgu Mureş, este suspectat că a inscripţionat mesaje cu conţinut vulgar la adresa unor eroi români, pe peretele Casei Memoriale „Avram Iancu”, din oraş, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi cercetat pentru distrugere.

1599 afișări
Imaginea articolului Tânărul bănuit că a distrus peretele Casei Memoriale „Avram Iancu” din Târgu Mureş a fost reţinut

Tânărul bănuit că a distrus peretele Casei Memoriale „Avram Iancu” din Târgu Mureş a fost reţinut

„În urma activităţilor specifice desfăşurate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr, de 23 de ani, din Târgu Mureş, bănuit de comiterea faptei, faţă de care a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, precizează reprezentantul IPJ Mureş într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

Poliţiştii din Târgu Mureş au fost sesizaţi de un reprezentant al Societăţii Culturale „Avram Iancu”, Filiala Târgu Mureş, despre faptul că pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, din oraş, au fost inscripţionate cu vopsea, mesaje cu caracter obscen.

Potrivit anchetei, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie au fost inscripţionate, cu vopsea de culoare neagră, mesaje cu conţinut vulgar, la adresa eroului naţional Avram Iancu, precum şi a martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale „Avram Iancu”, din Târgu Mureş, dar şi pe peretele unui alt imobil, situat pe aceeaşi stradă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici