Tânărul care a înjunghiat mortal un adolescent, condamnat la aproape 22 de ani de închisoare

Tânărul judecat pentru uciderea unui elev de 17 ani din Craiova a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la 21 de ani şi opt luni de închisoare, fiindu-i suplimentată cu cinci ani pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj.

100 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a înjunghiat mortal un adolescent, condamnat la aproape 22 de ani de închisoare

Tânărul care a înjunghiat mortal un adolescent, condamnat la aproape 22 de ani de închisoare (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Dan Rommel Voicu (19 ani), judecat pentru omor calificat după ce l-a înjunghiat mortal pe Andrei Goreci, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat la 21 de ani şi opt luni închisoare de către Curtea de Apel Craiova.

Magistraţii craioveni au suplimentat astfel pedeapsa aplicată de Tribunalul Dolj, de 16 ani şi opt luni de închisoare.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 7 octombrie 2010, Andrei Eduard Goreci, de 17 ani, şi un coleg al acestuia, de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova, au fost atacaţi cu cuţitul de către Dan Rommel Voicu, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ. În urma atacului Andrei Goreci a murit, iar celălalt adolescent a fost rănit.

La câteva ore după comiterea crimei a fost reţinut principalul suspect în acest caz - Dan-Rommel Voicu (19 ani). Ulterior, acesta a fost arestat pentru omor calificat.

În 27 decembrie 2010, tânărul a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tentativă de omor şi port ilegal de cuţit în locuri publice.

Totodată, procurorii precizau că moartea elevului de 17 ani a fost violentă, medicii legişti stabilind că adolescentul a fost înjunghiat cu două lovituri de cuţit în zona toracică, în inimă, care au provocat hemoragie internă, băiatul intrând în stop cardio-respirator.

În 13 ianuarie, magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Dan Rommel Voicu la 16 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, la opt ani şi patru luni pentru tentativă de omor şi un an şi patru luni pentru port ilegal de armă albă în locuri publice, rămânând cu pedeapsa cea mai grea, respectiv 16 ani şi 8 luni.

Tânărul şi-a recunoscut fapta în faţa completului de judecată de la Tribunalul Dolj, spunând că îi pare rău că l-a omorât pe Andrei Goreci.

În faţa instanţei, părinţii lui Andrei Eduard Goreci au solicitat daune morale şi despăgubiri materiale de peste un milion de lei, în timp ce părinţi lui Ionuţ Manea, cel de-al doilea tânăr înjunghiat de Dan Rommel Voicu, au solicitat daune morale de 500.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici