Tănăsescu: Tinerii educaţi fac ca şomajul să fie cel mai ridicat

Şomajul în această lume este focalizat în jurul tânărului cu şcoală, iar soluţia pentru această situaţie este adaptarea sistemului educaţional la cerinţele de pe piaţa muncii, afirmă reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

163 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: Tinerii educaţi fac ca şomajul să fie cel mai ridicat

Tănăsescu: Tinerii educaţi fac ca şomajul să fie cel mai ridicat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"Tinerii educaţi fac ca şomajul să fie cel mai ridicat. Şomajul în lumea aceasta e focalizat în jurul tânărului cu şcoală, care a ieşit de pe băncile unui institut şi nu poate să acceadă pe piaţa muncii", a spus Tănăsescu, prezent la un seminar organizat la BNR.

El spune că soluţia se află la nivelul sistemului educaţional, unde studiile pentru generţia tânără trebuie adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii.

"Este din păcate o concluzie a zilelor noastre. Pătura tânară este cea mai frustrată (…). În momentul unei crize puternice este cea mai dezavantajată", a mai spus Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici