Ţara care vrea mai puţini elevi în clase. „Când ai un număr mic de copii lucrezi altfel”

  • Italia se aşteaptă ca în zece ani să fie cu 1,4 milioane mai puţini elevi.
  • INS: Anul trecut s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 100 de ani.
  • Soluţia italiană are urmări pozitive pe mai multe planuri.
302 afișări
Imaginea articolului Ţara care vrea mai puţini elevi în clase. „Când ai un număr mic de copii lucrezi altfel”

Ţara care vrea mai puţini elevi în clase. „Când ai un număr mic de copii lucrezi altfel”

Italia ştie cum să rezolve o problemă acută din învăţământ, cu care se confruntă şi România, numărul tot mai mic de elevi la clasă din cauza scăderii natalităţii.
 
Ministrul italian al Educaţiei spune că vrea clase cu elevi mai puţini, să crească timpul petrecut la cursuri şi nu să taie posturile didactice.
 
Dinu Laurenţiu, profesor de geografie la un liceu privat spune că e util să lucrezi cu un număr mai scăzut de elevi, pentru că interacţionezi mai rapid cu ei. 
 
„Prin reducerea numărului de copii într-o clasă, automat nu putem pierde nici profesorii, pentru că vor apărea mai multe clase. Când ai un număr mic de copii lucrezi altfel. Şi într-adevăr lucrurile astea se pot vedea”, a spus Dinu Laurenţiu, profesor de geografie.
 
Marian Staş, expert în educaţie spune că iniţiativa Italiei este bună şi ar trebui ca România să-i urmeze exemplul. Fără o schimbare majoră în sistemul educaţional, pot fi luate şi decizii greşite.
 
„O soluţie tembelă, birocratică, de natură contabilicească e să tăiem din bani şi nu lucrăm cu profesori pentru că trebuie să cheltuim bani aiurea. Dar dacă ne gândim la ceea ce înseamnă educaţia ca investiţie, atunci evident că soluţia italiană este excelentă şi este de recomandat”, a afirmat Marian Staş, expert în educaţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici