Tarabe cu mici şi bere şi tiribombe au invadat heliportul din Târgu-Jiu. Elicopterele SMURD, nevoite să aterizeze pe stadion

Elicopterele SMURD solicitate la Târgu-Jiu pentru transportarea pacienţilor la alte spitale din ţară nu pot ateriza pe heliportul din oraş, deoarece în zonă au fost instalate tarabe cu mici şi bere şi tiribombe pentru Zilele Oraşului.

163 afișări
Imaginea articolului Tarabe cu mici şi bere şi tiribombe au invadat heliportul din Târgu-Jiu. Elicopterele SMURD, nevoite să aterizeze pe stadion

Tarabe cu mici şi bere şi tiribombe, lângă heliportul din Tg-Jiu. Elicopterele SMURD nu pot ateriza

De luni până duminică, în zona heliportului din Târgu-Jiu se desfăşoară Zilele Oraşului. În zonă au fost amplasate tarabe cu mici şi bere, tiribombe, iar în weekend va fi montată şi o scenă pentru concerte.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au decis ca, în această perioadă, elicopterele SMURD să aterizeze numai pe stadionul din oraş, aflat în construcţie, pentru a prelua pacienţii aflaţi în stare gravă.

„În momentul de faţă, ţinând cont de faptul că avem Zilele Oraşului pe insuliţa din Târgu-Jiu, aşa cum s-a procedat dintotdeauna, de data aceasta orice elicopter SMURD aterizează pe stadion, în locaţia stabilită şi transmisă către toate autorităţile locale, judeţene şi naţionale. Niciodată nu au fost probleme, pentru că legea ne obligă să asigurăm un spaţiu adecvat unde elicopterele să poată ateriza. Stadionul este la maxim 300 de metri de vechea locaţie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu.

În această săptămână, elicopterul SMURD a fost solicitat de patru ori la Târgu-Jiu.

„În această perioadă, elicopterele aterizează pe stadion şi noi ducem bolnavii tot pe stadion, ca să-i preia. Sunt Zilele Oraşului. Când e liber pe insuliţă, de acolo, de pe platformă sunt preluaţi bolnavii. Ne-au anunţat în scris autorităţile. Se solicită elicopterul, i se dau coordonatele pentru stadion şi noi acolo ducem bolnavii, dăm ocol şi intrăm. Este în construcţie stadionul, accesul pe stadion o să fie greu şi când o să-l termine, mai uşor ne ducem pe insuliţă, dar acum ne descurcăm, nu e un capăt de ţară. Joi am avut o solicitare, la ora 12.00, a venit un elicopter pentru un pacient de 61 de ani, cu infarct şi l-au preluat pentru Bucureşti. Miercuri am avut din nou. De luni, revenim la heliport, dacă nu apare altceva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj, Constantin Mitroi.

Situaţia s-ar putea repeta şi în luna august, când va avea loc Festivalul Berii. Reprezentanţii primăriei intenţionează să realizeze un parc de agrement la marginea oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici