O asistentă ar fi lovit o femeie bolnavă de cancer, care plângea de durere / Fiica femeii a depus plângere

  • Fiica unei paciente de 39 de ani, bolnavă de cancer, a depus o plângere împotriva unei asistente
  • Asistenta ar fi lovit femeia bolnavă
  • Pacienta, bolnavă de cancer în fază terminală, a murit marţi
1600 afișări
Imaginea articolului O asistentă ar fi lovit o femeie bolnavă de cancer, care plângea de durere / Fiica femeii a depus plângere

Târgu-Jiu: O asistentă ar fi lovit o femeie bolnavă de cancer, care plângea de durere

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu a declanşat joi o anchetă, după ce fiica unei paciente de 39 de ani, care a murit marţi de cancer, a depus o plângere împotriva unei asistente pe care o acuză că ar fi lovit-o pe mama ei, pentru că femeia plângea de durere.
 
Femeia de 39 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală, a murit marţi. Înainte să se stingă, aceasta le-ar fi povestit rudelor cum a fost tratată duminică, atunci când a a ajuns la Terapie Intensivă, la SJU Târgu-Jiu.
 
„Mama mea a fost luată cu salvarea de acasă, duminică. A fost dusă la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu, la Terapie Intensivă. Bunica a însoţit-o în salvare, dar la spital nu a fost lăsată să stea lângă mama. Avea cancer cu multiple metastaze în faza finală, nu avea putere nici să ridice un pahar cu apă. A doua zi, mama a cerut să plece acasă pe propria răspundere, a simţit că nu mai poate şi nu a vrut să moară în spital. Când a ajuns acasă, i-a povestit bunicii că nu i s-a oferit deloc apă, iar asistenta care se ocupa de ea, văzând-o că plânge şi geme de durere, a făcut un sul dintr-un cearşaf şi a lovit-o de nenumărate ori peste spate şi burtă, ca să tacă din gură, să nu mai plângă, pentru că citez <N-am chef să te aud cum plângi, pune-te odată să dormi şi gata, lasă-mă în pace>”, a declarat, corespondentulului MEDIAFAX, Rebeca Filip, fiica pacientei.
 
Directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a început o anchetă în acest caz.
 
Tânăra de 20 de ani s-a întors duminică din Anglia, unde este studentă, şi trebuie să respecte regula de izolare timp de 14 zile. Aceasta se află într-un centru din Rânca şi, deşi nu a prezentat simptomele infecţiei cu noul coronavirus, nu poate să meargă joi la înmormântarea mamei sale. După ce va ieşi din izolare, vrea să afle cine este asistenta care i-ar fi agresat mama.
 
„Este dureros pentru mine, ca fiică, să aud că un om bolnav, mama mea, a fost tratată în acest hal monstruos, fără suflet, de către o asistentă. Mama a murit. Ea nu mai este printre noi să povestească, din nou, cele întâmplate. Nu ştiu numele asistentei, dar, vă rog frumos, măcar asiguraţi-vă că nu se repetă! Este îngrijorător să ştiu că printre cadrele medicale există oameni fără simţ civic, care nu empatizează, este devastator”, le-a scris Rebeca Filip reprezentanţilor spitalului în sesizarea trimită pe email.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici