Tăriceanu,despre proteste: România e permanent în tensiune politică. Să încercăm să fim responsabili

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, despre protestele faţă de OUG 7, că tensiunile sunt exacerbate şi că uneori are sentimentul că manifestanţii sunt alarmaţi de anumite declaraţii ale Opoziţiei. Liderul ALDE a precizat că România e permanent în tensiune politică.

466 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu,despre proteste: România e permanent în tensiune politică. Să încercăm să fim responsabili

Tăriceanu,despre proteste: România e permament în tensiune politică. Să încercăm să fim responsabili

„România e în tensiune politică permanent. Eu mă întreb câţi din oamenii obişnuiţi sunt atât de frământaţi de politică şi nu sunt poate mai preocupaţi de viaţa lor de zi cu zi,care este încadrată în nişte repere. Nivelul veniturilor lor personale, salarii sau pensii, posibilităţile de a duce o viaţă cât mai bună, calitatea vieţii, calitatea infrastructurii. Câţi se preocupă aşa de mult de aceste lucruri care sunt subiecte controversate. Sigur, ar fi mai bine ca aceste tensiuni care sunt exacerbate, să fie la un nivel mai jos, în aşa fel oamenii să nu trăiască acest sentiment de pe care uneori îl au, alarmat de anumite declaraţii din Opoziţie, că nu ştiu ce nenorociri s-ar putea întâmpla. De doi ani de zile, toate nenorocirile prevestite de cei din Opoziţie, de preşedintele ţării, nu s-au întâmplat. Dacă numai pentru a-ţi face o platformă politică este normal să procedezi în felul acesta. Mă adresez în principal către Opoziţie şi preşedinte. Răspunsul meu este nu. Răspunsul meu este să încercăm să fim responsabili şi echilibraţi”, a declarat duminică, la România TV, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus că respectă dreptul cetăţenilor de a protesta şi că e posibil să mai fie manifestaţii până la modificarea OUG 7.

„Eu ca om care am convingerea că nu există formă mai bună de organizare ca democraţia şi mai ales democraţie parlamentare, nu pot să nu respect dreptul cetăţenilor la protest. Că ei ar înţelege să fac apel la violenţă, aici drumurile noastre se despart. Probabil că până va fi adoptată această modificare a OUG 7 vom mai asista la astfel de proteste”, a spus Tăriceanu.

Mai multe persoane s-au aflat, duminică, în Piaţa Victoriei, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de OUG 7 şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Oamenii au spus că subiectele de pe agenda publică vizează deţinuţii şi justiţia, iar problemele importante sunt ignorate. După ce au scandat în Piaţă, aceştia au pornit în marş spre Ministerul Justiţiei.

De asemenea, despre OUG pe legile justiţiei, liderul Liviu Dragnea a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le are de la premierul Viorica Dăncilă, actul normativ va fi modificat aşa cum a fost stabilit în urma discuţiilor cu CSM şi cu ceilalţi actori implicaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici