Tăriceanu, după demisia şefului DIICOT: Cred că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile, solicitând demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT. În schimb, liderul ALDE a precizat că procuratura bate pasul pe loc în ancheta din Caracal.

157 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, după demisia şefului DIICOT: Cred că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile

Tăriceanu, după demisia şefului DIICOT: Cred că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile

„Cred că preşedintele îşi depăşeşte atribuţiile. Dacă prim-ministrul sau altcineva ar fi făcut lucrul acesta imediat ar fi fost taxat de imixtiune în treburile justiţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Liderul ALDE a adăugat că în alte ţări instituţii precum poliţia sau procuratura ajung la o rezolvare în astfel de situaţii, însă în cazul Caracal ancheta bate pasul pe loc.

„Pe de altă parte, este evident că această anchetă de la Caracal prelungindu-se nu apare niciun rezultat, drept pentru care avem o telenovelă fără sfârşit, seară de seară, pe toate televiziunile. Un spectacol care nu ştiu de ce există această dorinţă a publicului pentru aceste lucruri care s-au întâmplat. Se întâmplă şi în alte ţări astfel de chestiuni, dar sigur că instituţiile, fie că vorbim de poliţie, de procuratură, intervin şi găsesc rezolvarea cazului mult mai repede. La noi, într-adevăr suntem la două luni şi jumătate de când a început această dramă, această tragedie şi procuratura bate pasul pe loc”, a completat Tăriceanu.

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat că şi-a depus demisia de onoare la Ministerul Justiţiei, decizie luată în urma discuţiilor cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general. Bănilă consideră că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea acestuia din funcţie.

Klaus Iohannis a solicitat, luni, demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Şeful statului a condamnat şi modul în care a fost tratată familia Melencu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici