Tăriceanu, legat de amânările Comisiei juridice pe subiectul urmăririi sale penale: Comisia e independentă, nu lucrează sub autoritatea preşedintelui

Comisia juridică e independentă, nu lucrează sub autoritatea preşedintelui, a declarat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă s-a decis care este termenul prezentării raportului privind solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva sa.

199 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, legat de amânările Comisiei juridice pe subiectul urmăririi sale penale: Comisia e independentă, nu lucrează sub autoritatea preşedintelui

Tăriceanu, legat de amânările Comisiei juridice pe subiectul urmăririi sale penale: Comisia e independentă, nu lucrează sub autoritatea preşedintelui

„Am văzut solicitările care au parvenit la nivelul Biroului Permanent şi la nivelul Comisiei pentru a cere timp suplimentar, unii senatori, pentru studierea celor 17 mii de pagini. Am preferat să fiu absent la orice discuţie în legătură cu acest subiect tocmai pentru a nu se putea spune că intervin, fiind parte din acest subiect, şi că încerc să influenţez în vreun fel deciziile colegilor mei senatori”, a declarat Tăriceanu.

Legat de amânările din Comisisa juridică referitoare la solicitarea DNA de urmărire penală în cazul său, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat: „Comisia juridică e independentă, nu lucrează sub autoritatea preşedintelui”.

Deşi termenul pentru depunerea unui raport cu privire la solciitarea DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu era de 2 aprilie, Comsia juridică a amânat de două ori discuţiile în această privinţă.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici