Solidaritate  Video Tată şi fiu, împreună pentru cei suferinzi: au mers să doneze plasmă după ce s-au vindecat de Covid-19

  • Ioan a mers cu fiul său să doneze plasmă imediat după ce amândoi s-au vindecat de Covid 19
  • Ioan: Îi îndemn pe cei vindecaţi să doneze plasmă, chiar nu ne-am simţit slăbiţi
  • Vlad, fiul lui Ioan: M-am gândit la familie, putea să fie oricare altă familie cum a fost a mea
945 afișări

Ioan şi fiul său Vlad s-au  infectat cu Covid 19 în acelaşi timp. Au făcut însă forme uşoare de boală şi după o săptămână pe mâinile medicilor s-au făcut bine. Cât timp au fost internaţi în spital i-au ajutat cum au putut pe cei suferinzi, chiar dacă şi ei se aflau sub tratament.

Ioan Vârciu: De multe ori le dădeam masca, nu aveau aer, ne spuneau adu-mi apa, am văzut că există şi forme grave.

Ioan şi Vlad nu au uitat de semenii lor pe care i-au văzut în dureri în spital nici după ce au ajuns acasă. După ce au primit un mesaj de la Centrul de Transfuzii au venit să doneze plasma.

Vlad Vârciu: E mai uşor să donezi plasmă decât sânge, ca şi un fel de dializă funcţionează, şi atunci eritrocitele se întorc înapoi în organism, şi atunci nu pierzi aşa multe lichide ca la o donare normală de sânge. Chiar nu ne-am simţit slăbiţi. Eu m-am gândit la familie, că putea să fie oricare altă familie cum a fost şi a mea, ar fi de un real sprijin.

Cei doi îi îndeamnă pe cei care au trecut prin boală să aibă curaj şi să doneze plasmă. În România sunt acum peste 11.000 de oameni vindecaţi de Covid 19. Plasma cu anticorpi prelevată de la ei îi poate salva pe cei aflaţi în stare critică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici