Video Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Fosta soţia a reclamat că o agresez - VIDEO

Florin Barbu, românul decăzut din drepturile părinteşti de statul britanic, a povestit pentru MEDIAFAX cum au ajuns copiii săi în custodia unei familii despre care spune că este un cuplu de homosexuali, una dintre cauzele decăderii din drepturii fiind acuzaţiile de agresiune ale fostei soţii.

1745 afișări

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, Florin Barbu, bărbatul care a pierdut tutela celor doi copii minori, încredinţaţi ulterior de statul britanic unei familii despre care românul spune că este un cuplu de homosexuali, reproşează autorităţilor din Anglia că nu au luat în seamă faptul că el şi fosta soţia îşi iubesc copiii şi că minorii şi-au dorit tot timpul să se întoarcă acasă.

Acesta susţine că printre motivele pierderii tutelei celor doi copii minori ar putea fi faptul că femeia l-a acuzat de agresiuni fizice, între cei doi existând certuri repetate, bărbatul fiind chiar şi ridicat de poliţie. Neînţelegerile ar fi pornit de la suspiciuni de infidelitate şi mai multe probleme medicale ale femeii.

"Avea (n.r. mama copiilor) o durere la picior foarte mare. Doctorul îi recomandase morfină şi vă daţi seama că, din octombrie-noiembrie până în martie (n.r. 2013-2014), situaţia familiară a fost puţin cam dificilă, au fost certuri în casă, se ocupa mult mai puţin de copii. Nu că nu ar fi vrut, dar nu îi permitea starea de sănătate. Mama copiilor a sesizat autorităţile despre aceste certuri. Ea a sunat sunat poliţia de două ori. Reclama că nu ne înţelegem, că vrea să scape de mine, că vrea să fie singură, diferite chestiuni. Eu nu lovit-o niciodată, deşi a reclamat acest lucru. Nu a reclamat că mi-am lovit copii, nu am făcut asta. Eu eram foarte tandru faţă de copii mei. Când Poliţia mă aresta se deschide o anchetă şi eram într-un arest 12 ore", a declarat Florin Barbu pentru MEDIAFAX.

În urma certurilor, autorităţile au sesizat şi serviciul social, fiind demarate verificări referitoare la mediul în care trăiesc copiii.

"Au venit la noi acasă şi au început să scrie rapoarte. Că mama este instabilă, că mama nu poate avea grijă de copii. Au găsit că Andy s-a suit pe dulap şi nu se juca cu copii. Mama nu avea grijă de copii, aşa scrie în raport. Au venit acolo iar în timp ce discutau s-au uitat la Andy care se suise pe un dulap să se joace cu cuţitul. Acestea sunt declaraţiile celor de la Social Service. Eu nu pot să ştiu dacă este sau nu adevărat. Despre mine, în afară de faptul că mă certam cu soţia, nu au notat absolut nimic. Din contra, au notat că, soţia trecând prin această perioadă, eu fac tot posibilul să menţin deschisă relaţia, copii într-o stare bună de sănătate, de educaţie", a mai declarat bărbatul.

După ce serviciul social a întocmit raportul privind situaţia familială, a fost emis un ordin de restricţie pe numele lui Florin Barbu. În aceeaşi perioadă, teste medicale ar fi arătat că soţia sa ar fi avut probleme medicale, povesteşte bărbatul.

"Social Service a zis clar- vă certaţi. Noi vrem să dăm copii mamei, nu mai mergi acasa. Am zis nu mai merg. Da, dar trebuie să facem ceva în Tribunal, să fim siguri că tu nu mai mergi acolo. Au făcut acel ordin de restricţie. Din clipa aia nu am mai fost acasă. Când a fost să-i dea copii ei, au spus clar- ne pare foarte rău dar va trebui sa faci câteva analize. Acolo a ieşit că are tulburare de personalitate. Are dublă personalitate. I-au spus clar că nu are nicio şansă să ia copiii", explică românul.

Astfel, în anul 2014 cei doi copii, acum în vârstă de 8 ani şi 5 ani, au rămas în grija serviciului social de la Londra, ulterior fiind daţi spre adopţie unei familii despre care Florin Barbu susţine că ar fi un cuplu de homosexuali.

"Sunt sigur că este vorba despre un cumplu de homosexuali, pentru că în Anglia este legal. Mie mi s-a spus şi mi s-a explicat că copii mei au ajuns acolo. Din punctul meu de vedere, dacă vor rămâne acolo, la 18 ani vor avea bani la care mulţi visează dar din punct de vedere sufleteşte va fi foarte greu pentru că vor fi departe de Dumnezeu şi nu vor fi sufletişti. Să fii tată sau mamă este un sentiment care vine cu naşterea copilului. Este o luptă zi de zi să-l creşti, să-l educi, să fii lângă el, să-l înţelegi, să-l susţii. Ei nu au de unde să deprindă aceste lucruri, doar ducându-se ca la un magazin să cumpere ceva", a adăugat Florin Barbu.

Ancheta ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au făcut şi în România, pentru a se constata în ce condiţii ar putea creşte minorii, povesteşte bărbatul, rapoartele fiind trimise Ambasadei României la Londra.

"Am încercat să-i recuperez. Doar în ultima jumătate de an am trimis sute de email-uri şi scrisori şi am făcut greva foamei la Bruxelles 14 zile. Pot să vin în România, la Braşov, pot să merg la sora mea în Spania, pot să încep o nouă viaţă alături de copii mei", susţine Florin Barbu.

Florin Barbu susţine că pregăteşte dosarul pentru a face apel la decizia de adopţie, soluţia urmând să fie una definitivă. Acesta precizează că dacă va pierde se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici