Tatăl unui preot, din judeţul Vaslui, acuzat că şi-a ucis soţia şi a dormit lângă ea până a doua zi

Un bărbat de 63 de ani, din comuna vasluiană Dumeşti, tatăl unui preot, este cercetat pentru omor, fiind acuzat că şi-a ucis soţia cu un cuţit pe fondul geloziei şi a dormit lângă victimă până a doua zi, autorul fiind găsit de către fiul său când scria un bilet de adio cu intenţia de a se sinucide.

1907 afișări
Imaginea articolului Tatăl unui preot, din judeţul Vaslui, acuzat că şi-a ucis soţia şi a dormit lângă ea până a doua zi

Tatăl unui preot din judeţul Vaslui, acuzat că şi-a ucis soţia şi a dormit lângă ea până a doua zi (Imagine: Diana Iurkiewicz/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, femeia de 62 de ani a fost omorâtă de către soţul său cu o lovitură de cuţit în piept, în timp ce se afla pe pat în dormitorul conjugal, după ce cei doi băuseră împreună aproximativ cinci litri de vin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anchetatorii au stabilit, în urma cercetărilor, că bărbatul de 63 de ani, tatăl unui preot din judeţul Iaşi, şi-a ucis soţia pe fondul geloziei, victima fiind bănuită că ar avea o relaţie extraconjugală cu un cumătru de-al său, din acelaşi sat. În ziua crimei, susţin procurorii, presupusul autor al omorului ar fi observat urme de vin roşu pe hainele soţiei sale în momentul în care a găsit-o căzută lângă toaleta din curtea locuinţei, bănuind-o astfel că băuse împreună cu presupusul amant.

"În timp ce femeia se afla în pat, autorul i-a aplicat o lovitură de cuţit în zona pieptului, după care s-a culcat lângă victimă. Abia a doua zi dimineaţă, atunci când s-a trezit, bărbatul a observat că soţia sa este decedată”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

După ce a constatat că soţia sa este moartă, vasluianul de 63 de ani s-a dus la un magazin din sat, a cumpărat 2,5 litri de vin şi apoi s-a reîntors la locuinţa sa. Ulterior, susţin anchetatorii, presupusul autor al crimei a început să scrie un bilet de adio, cu intenţia de a se sinucide, mărturisind în scrisoare de ce şi-a ucis nevasta cu care avusese o căsnicie de 40 de ani.

Bărbatul nu a reuşit însă să-şi ducă planul la bun sfârşit întrucât a fost surprins de către fiul său, care a alertat autorităţile.

Procurorul de caz a întocmit dosar penal pe numele vasluianului de 63 de ani pentru omor, acesta fiind cercetat în stare de libertate pe motiv că nu ar reprezenta un pericol social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici