Taxa de barieră din Mamaia reintră în vigoare începând de joi

Turiştii vor plăti din nou, începând de joi, taxa de barieră la intrarea în staţiunea Mamaia, măsura fiind aplicată autoturismelor care nu sunt înmatriculate în judeţul Constanţa.

41 afișări
Imaginea articolului Taxa de barieră din Mamaia reintră în vigoare începând de joi

Taxa de barieră din Mamaia reintră în vigoare începând de joi

Fiecare intrare în staţiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru şapte zile va costa 25 de lei, iar pentru întreg sezonul estival abonamentul costă 250 de lei. Abonamentele vor putea fi achiziţionate de la dispeceratele staţiilor de taxare aflate la intrarea în staţiune.

Taxa de barieră va fi plătită de toate persoanele care provin din afara judeţului Constanţa, iar constănţenii care au maşini achiziţionate în leasing vor beneficia de un permis de liberă trecere. De asemenea, şi agenţii economici care au puncte de lucru în staţiunea Mamaia vor primi legitimaţii de acces gratuite.

Taxa de acces în staţiunea Mamaia a fost introdusă în 2003 şi a funcţionat până în 2005. Prefectura Constanţa a atacat în contencios-administrativ hotărârea privind taxa respectivă, iar instanţa a anulat-o în 2006, an în care turiştii au putut intra în staţiune fără să plătească vreun ban. Ulterior, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a făcut recurs la decizia instanţei, iar în 2007 a câştigat procesul şi a reintrodus taxa de acces în Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici