TAXĂ majorată de la 30 de lei la 100 de lei pe zi pentru comercianţii din Bucureşti care vând suveniruri de Crăciun

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, un proiect care prevede stabilirea unei taxe de 100 de lei pe zi pentru comercianţii care vând bunuri pe domeniul public în perioada Sărbătorilor. În anii trecuţi, taxa era de 30 de lei pe zi.

1016 afișări
Imaginea articolului TAXĂ majorată de la 30 de lei la 100 de lei pe zi pentru comercianţii din Bucureşti care vând suveniruri de Crăciun

TAXĂ de la 30 până la 100 de lei pe zi pentru comercianţii din Bucureşti care vând suveniruri de Crăciun

„Tariful de participare pentru comercializarea produselor specifice şi a suvenirurilor cu ocazia sărbătorlor tradiţionale româneşti, pe raza Municipiului Bucureşti, se stabileşte la 100 de lei pe zi. Tariful se va încasa de Primăria Municipiului Bucureşti în baza acordului eliberat de Administraţia Străzilor Bucureşti şi constituie venit la bugetul nicipiului Bucureşti”, se arată în hotârârea CGMB.

Potrivit proiectului, această taxă se aplică persoanelor fizice autorizate, persoanelor juridice, intreprinderilor individuale sau de familie sau producătorilor care desfăşoară activităţi comerciale pe amplasamentele domeniului public al Municipiului Bucureşti. De asemenea, comercializarea produselor se va face pentru o perioadă de cel mult zece zile pentru un eveniment.

„Având în vedere numărul în creştere al evenimentelor publice desfăşurate în Municipiul Bucureşti cu ocazia sărbătorilor tradiţionale româneşti, este necesară luarea de măsuri prin care să fie asigurată respectarea prevederilor actelor normative în vigoare privind protecţia mediului ambiental, folosirea corespunzătoare a locurilor publice, exercitarea activităţii de comercializare cu respectarea prevederilor legale şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, se arată în expunerea de motive a proiectului votat de CGMB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici