Taximetrişti sancţionaţi după controale ale Poliţiei în zona gărilor din Capitală

Peste 70 de taximetrişti au primit sancţiuni contravenţionale în valoarea totală de aproximativ 30.000 de lei, după controale efectuate de Poliţie, vineri şi sâmbătă, în zona gărilor din Capitală, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

175 afișări
Imaginea articolului Taximetrişti sancţionaţi după controale ale Poliţiei în zona gărilor din Capitală

Taximetrişti sancţionaţi după controale ale Poliţiei în zona gărilor din Capitală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Controalele, efectuate în zona Gării de Nord şi a staţiilor CF Basarab şi Obor, au urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor, potrivit sursei citate.

Poliţiştii de la Rutieră şi Transporturi au verificat 137 de autovehicule, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.180 de lei.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 17 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi, 29 în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi nouă pentru abateri prevăzute de alte acte normative, valoarea acestora fiind 7.000 de lei, precizează IGPR.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, dintre care trei la regimul circulaţiei.

Acţiunile, care au fost coordonate de către Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din IGPR, vor continua. Astfel, poliţişti de la Rutieră şi Transporturi, împreună cu specialişti de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Registrul Auto Român, Biroul Român de Metrologie şi primăriile locale vor controla autovehiculele care circulă în regim taxi, acţionând pe traseele dinspre/către aeroporturile civile, în zonele de debarcare şi de preluare ale pasagerilor, potrivit IGPR.

Controale similare au fost efectuate, în ultimele zile, la taxiurile din zona Aeroportului Otopeni.

În plus, autorităţile au decis ca aeroporturile şi gările mari să fie patrulate permanent de echipe mixte, formate din poliţişti şi jandarmi, care, alături de restul structurilor cu atribuţii de pază, vor supraveghea inclusiv activitatea taximetriştilor din zonă.

Măsurile vin la două săptămâni după ce o japoneză de 20 de ani a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărită şi ucisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici