Taximetriştii independenţi ameninţă cu proteste după 1 iulie, dacă vor creşte taxele pentru PFA

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) intenţionează să organizeze, după 1 iulie, un miting de protest în Bucureşti, dacă Ministerul de Finanţe va creşte taxele pentru persoanele fizice autorizate (PFA).

21 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii independenţi ameninţă cu proteste după 1 iulie, dacă vor creşte taxele pentru PFA

Taximetriştii independenţi ameninţă cu proteste după 1 iulie, dacă vor creşte taxele pentru PFA (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"În Bucureşti avem cel mai mic tarif pe kilometru din ţară, iar dacă se va merge în continuare pe acest tarif de 1,39 lei pe kilometru 80% din PFA-uri nu vor reuşi să îşi păstreze autorizaţia de transport emisă de Primăria Municipiului Bucureşti şi începând cu 1 septembrie trebuie să-şi închidă activitatea", se arată într-un comunicat al ADTI.

Asociaţia a stabilit, marţi, în cadrul Adunării Generale, că fişele de fundamentare a tarifului pe kilometru trebuie recalculate din cauza creşterii preţului la combustibil şi a taxelor pentru PFA.

"După data de 1 iulie ne gândim să ieşim în stradă pentru că ministrul Finanţelor a anunţat că va mări taxele, ceea ce înseamnă falimentul multor firme şi PFA-uri. Dacă măsurile anunţate se vor concretiza, vom organiza un miting de protest", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele ADTI, Viorel Radu.

ADTI are 2.500 de membri, persoane fizice autorizate care activează pe piaţa de taxi.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a anunţat impozitarea cu 16% a veniturilor din drepturi de autor, activităţi bursiere, a dobânzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate şi a contractelor de mandate, începând cu 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici