Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie: Un şofer a fost depistat fără pemis/ Ce amenzi au fost aplicate

Poliţiştii au verificat taxiurile din zona aeroporturilor din ţară şi, pentru neregulile depistate, au reţinut 7 permise de conducere, au retras 9 certificate de înmatriculare şi au constatat că un şofer nu avea permis de conducere şi alţi doi consumaseră alcool. Amenzile sunt de peste 64.500 lei.

106 afișări
Imaginea articolului Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie: Un şofer a fost depistat fără pemis/ Ce amenzi au fost aplicate

Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de poliţie: Şofer depistat fără permis şi amenzi aplicate

„Direcţia de Poliţie Transporturi şi Direcţia Rutieră au organizat o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului în regim „TAXI” şi „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor din România. În intervalul 11 - 12 septembrie, poliţiştii au verificat 458 de autovehicule şi legitimat 362 de persoane, fiind aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 64.500 de lei”, informează IGPR.

Din totalul sancţiunilor, 37 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 121 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 la alte acte normative.

„Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, dintre care una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere - faptă prevăzută de articolul 335 alineatul (1) din Codul penal şi două infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe - faptă prevăzută de articolul 336 alinentul (1) din Codul penal”, mai arată sursa citată.

La controale au participat specialişti din cadrul Registrului Auto Român, jandarmi şi poliţişti locali.

Taguri:
taxi,
aeroporturi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici