Te pregăteşti de examen? Consiliul Elevilor îţi sare în ajutor

  • CNE va crea o platformă de e-learning pentru elevii din anii terminali
  • Actuala platformă nu este funcţională, deşi este în lege din 2011
  • Mădălina, elevă: Platforma m-ar ajuta în primul rând pe plan emoţional
174 afișări
Imaginea articolului Te pregăteşti de examen? Consiliul Elevilor îţi sare în ajutor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Platforma de e-learning a fost dată uitării, chiar dacă e prezentă în lege din 2011. Consiliul Naţional al Elevilor a lansat un call public pentru toţi cei care vor să pună umărul la construirea unei noi platforme destinată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a.

Pentru Mădălina, examenul naţional deja bate la uşă. Spune că platforma e o idee foarte bună, pentru că vine cu multe avantaje. Poţi să înţelegi mai bine lecţiile pe care nu le prinzi la clasă, poţi să avansezi cu învăţarea, iar testele te pot ajuta să îţi gestionezi timpul şi emoţiile.

MARIA MĂDĂLINA MARIN, elevă: Această platformă m-ar ajuta pe plan emoţional. De ce? Pentru că noi fiind în online, bineînţeles se mai întâmplă incidente, se mai face microfonie, se pierde conexiunea şi există problema de a nu înţelege lecţia. Când eşti ruşinos şi ţi-e ruşine să întrebi profesorul pentru că te gândeşti că toţi ceilalţi colegi vor râde de tine. 

Silviu Morcan, reprezentantul Consiliului Elevilor, îţi spune că platforma va fi cel mai probabil gata la începutul primăverii, pentru ca cei din an terminal să se poată pregăti cu ajutorul ei. Să ştii că până acum s-au înscris deja 100 de voluntari şi va urma şi o etapă de selecţie.

SILVIU MORCAN, secretar executiv CNE: Noi am gândit-o cumva în două părţi, o parte a platformei, o interfaţă să fie cu lecţii filmate de elevi, studenţi sau chiar profesori voluntari, pentru a recapitula conţinuturile pentru examene. O altă interfaţă cu materiale didactice digitale, poate chiar care să le dea răspunsul pe loc dacă au făcut bine sau nu, diferite teste, lucrări. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici