Tehnologia Blockchain se învaţă la şcoala de vară. Universitatea din România care organizează cursurile

  • Peste 100 de studenţi vor să înveţe despre tehnologia Blockchain la şcoala de vară.
  • În proiect sunt implicate universităţi din România, Grecia, Italia, Letonia şi Estonia.
  • Lucian Plăcintă este nerăbdător să afle lucruri noi despre această tehnologie.
1665 afișări
Imaginea articolului Tehnologia Blockchain se învaţă la şcoala de vară. Universitatea din România care organizează cursurile

Tehnologia Blockchain se învaţă la şcoala de vară. Universitatea din România care organizează cursurile

Universitatea Ovidius din Constanţa organizează o şcoală de vară dedicată studenţilor care vor să afle mai multe despre tehnologia Blockchain.

Cu toţii am auzit în ultima perioadă de Blockchain, dar peste 100 de studenţi din România, Italia, Letonia, Estonia şi Grecia pot învăţa online secretele acestui domeniu.

„Este o tehnologie de fapt cu mult substrat informatic, dar care are foarte multe aplicaţii în zona logistică portuară, chiar food chain, lanţuri de transport ale alimentelor şi cumva înseamnă o bază de date distribuită care asigură transparenţă informaţiilor şi scuritatea datelor încărcate în acest sistem”, a spus Gabriela Badea, prodecan Facutatea de Matematică şi Informatică UOC.

Lucian Plăcintă este student în anul trei la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius.

Acesta participă la concursuri de informatică încă din anul întâi de facultate, dar anul trecut a descoperit domeniul cybersecurity prin intermediul cursurilor şi a realizat că este ceea ce îşi doreşte să facă pe viitor. Acum aşteaptă nerăbdător să înceapă cursurile şcolii de vară.

„Mai jos sunt cursurile pe care le predăm noi în cadrul şcolii, cel al şcolii de vară este postat aici, iar studenţii toţi au fost înrolaţi, aici sunt cei care coordonăm echipele”.

„Blockchainul ajută la înţelegerea acestor lucruri, pot spune că, chiar dacă nu eşti o persoană care doreşte să urmeze acest domeniu, cu cât ştii mai multe despre cybersecurity, cu atât te poţi proteja”, a continuat Lucian Plăcintă.

Şcoala de vară Blockchain for Entrepreneurs durează două luni şi este gratuită. Pentru că în acest proiect nu este implicată doar ţara noastră, cursurile se ţin în limba engleză.  

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici