Tehnologie de ultimă generaţie la Vama Moraviţa; scanare facială a persoanelor care trec graniţa

La Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa au fost montate porţi automate de control, în cadrul unui proiect unic la nivelul Uniunii Europene, care permit scanarea facială a persoanelor care doresc să treacă graniţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

838 afișări
Imaginea articolului Tehnologie de ultimă generaţie la Vama Moraviţa; scanare facială a persoanelor care trec graniţa

Tehnologie de ultimă generaţie la Vama Moraviţa; scanare facială a persoanelor care trec graniţa

Proiectul se numeşte „FastPass – Fluxul de lucru şi funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră ABC Gates” şi este coordonat de specialişti din cadrul Institutului Tehnologic din Austria.

“Scopul este testarea şi furnizarea unei soluţii, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetăţenii de bună credinţă care tranzitează frontierele Uniunii Europene şi pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor externe, respectând în acelaşi timp aspectele legate de protecţia datelor şi a vieţii private”, transmite Poliţia de Frontieră Timişoara.

În acest proiect de cercetare sunt implicaţi 27 de parteneri, printre care şi Poliţia de Frontieră Română.

“Proiectul presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestră, unic la nivelul Uniunii Europene, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor şi autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al paşaportului, verificarea imaginii faciale, identificarea şi recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare a autoturismelor şi verificarea acestora prin interogarea unei baze de date”, explică reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Participarea călătorilor la aceste teste se va realiza pe bază de voluntariat. Datele personale vor fi stocate în baza de date a proiectului numai pe durata testelor, iar după obţinerea şi interpretarea rezultatelor testelor, datele vor fi şterse.

În punctul de trecere a frontierei Moraviţa se vor regăsi flyere despre porţile automate de control care au fost montate.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Timişoara se testează funcţionalitatea porţilor automate de control în perioada 8 noiembrie – 15 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici