Tehnologie ultramodernă la Spitalul Colentina: Depistează cancerul cu 18 luni înaintea altor investigaţii

O tehnologie ultramodernă care identifică modificări oncologice cu până la 18 luni înainte de alte investigaţii imagistice a intrat în dotarea Spitalului Clinic Colentina. Pacienţii pot beneficia de această aparatură în mod gratuit, din noiembrie.

3660 afișări
Imaginea articolului Tehnologie ultramodernă la Spitalul Colentina: Depistează cancerul cu 18 luni înaintea altor investigaţii

Tehnologie ultramodernă la Spitalul Colentina: Depistează cancerul cu 18 luni înaintea altor investigaţii

Cea mai nouă investigaţie de imagistică medicală, examinarea PET CT, este la dispoziţia pacienţilor de la Spitalul Clinic Colentina din luna noiembrie. Această tehnologie permite diagnosticarea afecţiunilor oncologice cu până la 18 luni înaintea celorlalte investigaţii imagistice.

Investigaţia este utilizată cu precădere în sfera afecţiunilor oncologice şi poate evidenţia apariţia unei modificări oncologice cu aproximativ 6-18 luni înaintea celorlalte tipuri de proceduri imagistice disponibile în România la ora actuală, cum sunt examenele CT sau IRM.

„Principala noastră preocupare, la Spitalul Clinic Colentina, este oferirea unui diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii urmat de elaborarea unui tratament personalizat adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte. Lansarea serviciilor de PET-CT vine în întâmpinarea nevoilor pacienţilor oncologici, ţinând cont că această patologie are o incidenţă în permanentă creştere şi apare la vârste din ce în ce mai tinere. Pe lângă un act medical de înaltă calitate, acordăm o deosebită atenţie atât impactului psihologic pe care îl are acest tip de afecţiune, cât şi confortului pacientului încă din etapa de diagnostic”, a spus dr. Ioan Bogdan Furtună, director medical la Spitalul Clinic Colentina.

Investigaţia PET-CT este folosită pentru diagnosticare, dar şi pentru a afla stadiul bolii, în timpul tratamentului, precum şi la finalul terapiei.

„Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomograf (CT) este cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic disponibilă în prezent la nivel mondial. Principalul beneficiu pentru pacient este evidenţierea unor eventuale leziuni maligne cu aproximativ 6 – 18 luni înainte de apariţia modificărilor structurale anatomice, Această tehnologie, aleasă corect, aduce rezultate remarcabile în managementul pacientului oncologic, prin posibilitatea personalizării tratamentului în fiecare etapă a bolii”, afirmă dr. Irina Manea, medic specialist Medicină Nucleară Spitalul Clinic Colentina.

Investigaţia PET-CT se realizează în general de la baza craniului până în treimea superioară a coapselor şi permite identificarea tumorilor primare, evaluarea metastazelor locale şi la distanţă a acestora, în cadrul unei singure investigaţii.

Procedura oferă informaţii suplimentare şi în cazul leziunilor pentru care examinarea IRM sau CT este neconcludentă sau negativă.

Investigaţia PET CT este o tehnică modernă, non-invazivă, nedureroasă şi uşor de suportat. Doza de radiaţii este mult mai scăzută decât în cazul examinărilor CT.

În România există un număr limitat de centre de Medicină Nucleară şi un număr şi mai mic de aparate PET-CT.

Taguri:
spital,
pet,
colentina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici