Telefoane mobile, seringi, droguri şi chiar un tac de biliard, găsite la deţinuţii din Rahova

Gardienii de la penitenciarul bucureştean Rahova, însoţiţi de jandarmi şi de studenţi de la Academia de Poliţie, au făcut, luni, o percheziţie în închisoarea Rahova, în urma căreia au găsit asupra deţinuţilor telefoane mobile, încărcătoare, droguri, seringi, alcool şi chiar un tac de biliard.

224 afișări
Imaginea articolului Telefoane mobile, seringi, droguri şi chiar un tac de biliard, găsite la deţinuţii din Rahova

Telefoane mobile, seringi, droguri şi chiar un tac de biliard, găsite la deţinuţii din Rahova (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor închisorii, la percheziţia din penitenciarul Rahova au participat 164 de angajaţi ai unităţii de detenţie, 26 de jandarmi şi 50 de studenţi de la Academia de Poliţie.

În urma percheziţiei, care a început luni dimineaţă, la ora 9.00, şi s-a încheiat puţin după prânz, au fost găsite 35 de telefoane mobile, 13 cartele SIM, câteva zeci de încărcătoare pentru telefon, dintre care unele improvizate, dar şi câteva seringi şi un pacheţel despre care se presupune că ar conţine droguri.

Au fost ridicate mai multe seringi, unele dintre ele conţinând tuşuri folosite pentru tatuat, dar şi mai multe oale sau castroane folosite de deţinuţi pentru a-şi fabrica artizanal alcool.

De asemenea, au fost ridicate mai multe "caleşti": pungi de plastic legate de sfori sau fâşii lungi de cearceaf, folosite de cei închişi pentru a-şi trimite unul altuia diverse bunuri din celulă în celulă, pe geam.

Poliţiştii au mai găsit cuţite, unele confecţionate artizanal, şi chiar un tac de biliard.

Întrebaţi cum a reuşit deţinutul să primească ilegal un tac de biliard format din două bucăţi, fiecare lungă de peste jumătate de metru, reprezentanţii închisorii au declarat că cel asupra căruia a fost găsit tacul este "campion de biliard", astfel că avea voie să aibă aşa ceva, însă nu ar fi trebuit să-i fie permis să-l ţină în celulă.

"În mod normal, tacul ar fi trebuit să stea într-un loc sigur, iar deţinutul să aibă acces la el doar atunci când participă la activităţi specifice", a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre agenţii de pază din închisoare, la finalul unei întâlniri cu jurnaliştii în timpul căreia au fost prezentate obiectele confiscate cu ocazia percheziţiei.

Tot luni au avut loc percheziţii similare şi în închisorile Mărgineni şi Baia Mare. Cele de luni vin după ce săptămâna trecută au avut loc acţiuni similare în alte nouă închisori din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici