Telefonul mobil iţi deformează coloana. Un kinetoterapeut te învaţă cum scapi de această afecţiune

  • Când foloseşti telefonul mobil stai cocoşat, iar coloana se deformează
  • 50% din cazurile noi de cifoză sunt cauzate de poziţia incorectă a corpului când folosim telefonul
  • Cei mai afectaţi sunt adolescenţii şi adulţii, până în 25 de ani
425 afișări
Foloseşti telefonul mobil zilnic, dar eşti atent şi la postura corpului? O să-ţi dai seama că ai tendinţa să stai cocoşat, iar acest lucru îţi deformează coloana, afecţiune care se mai numeşte cifoză. Alexandru Lefter este  kinetoterapeut în Iaşi de 13 ani şi spune că  50% din cazurile noi de cifoză, de la el din cabinet, sunt cauzate de poziţia incorectă a corpului, când folosim telefonul. Cel mai tânăr pacient care i-a călcat pragul are 8 ani. Adolescenţii sunt însă cei mai afectaţi şi adulţii care au până în 25 de ani. 
 
”90% dintre oameni stau cocoşaţi când se uită la telefon. Poziţia corectă este aceasta, telefonul trebuie să fie la nivelul ochilor, astfel încât coloana să rămână tot timpul dreaptă”, transmite Ana-Maria Rus, corespodent Mediafax.
 
”În momentul în care folosim telefonul într-o poziţie incorectă, zona cervicală, această parte. Dacă se mută spre înainte, poate produce în cel mai bun caz, cifoză, sau cocoşarea. În cele mai grave situaţii, aceste discuri intervertebrale, pot ajunge să fie hernie de disc”, a declarat Alexandru Lefter, kinetoterapeut.
 
Pentru corectarea cifozei este acest exerciţiu-ridicăm braţele la nivelul pieptului, coatele la 90 de grade, umeri 90 de grade şi înapoi.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici