Temperaturi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru vineri, sâmbătă şi duminică

Pe parcursul zilei, valorile termice, în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii noiembrie, informează ANM.

1962 afișări
Imaginea articolului Temperaturi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru vineri, sâmbătă şi duminică

Temperaturi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru vineri, sâmbătă şi duminică

VINERI

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil spre parţial noros, în primele ore izolat va fi ceaţă, în sud-est vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade. Începând de seara, însă, aria de nebulozitate se va extinde şi va cuprinde toată ţara; va ploua pe arii extinse în vest şi în sud-vest, unde se vor cumula în medie 10...15 l/mp, apoi local şi în restul teritoriului. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica în vest, în sud şi în centru, iar viteze mai mari, izolat de peste 60 km/h, vor fi în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6...-4 grade în estul Transilvaniei şi 8...9 grade în Banat. 
 

BUCUREŞTI

În cursul zilei, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, vânt slab şi o temperatură maximă în jurul a 12 grade. Apoi cerul se va înnora, în a doua parte a nopţii va ploua, iar vântul va deveni în general moderat. Temperatura minimă va fi de 3...4 grade.

LA MUNTE

Cerul va fi variabil ziua, însă de seara, aria de nebulozitate se va extinde şi va cuprinde toată zona montană. Mai ales în a doua parte a nopţii se vor semnala precipitaţii în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali şi pe arii mai restrânse în Carpaţii Orientali. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile, iar în celelalte masive, vor fi precipitaţii mixte. În masivele sud-vestice, cantităţile de apă vor cumula 10...15 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în a doua parte a intervalului, cu viteze mai mari mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 60 km/h. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de intervalul anterior.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în toată ţara. Ziua vor fi ploi pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, iar noaptea în vest, în centru şi în nord, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În cursul după-amiezei, în regiunile sud-estice, se vor semnala descărcări electrice. În zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 km/h, iar la munte va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2...3 grade în nordul extrem al Moldovei şi 16...17 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime între -2 şi 9 grade.

LA MUNTE

Vremea va fi închisă, va ninge, local însemnat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, ce vor depăşi la rafală 60 km/h, iar pe creste va sufla tare, viscolind ninsoarea. Valorile termice diurne vor marca o creştere uşoară faţă de cele din intervalul precedent, iar cele nocturne vor fi în scădere accentuată.

DUMINICĂ

LA MUNTE

Vremea va deveni deosebit de rece. Cerul va avea înnorări şi mai ales în cursul zilei va continua să ningă viscolit, în majoritatea masivelor, în general slab cantitativ. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va sufla tare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici