Teo Peter jr: Nu era cazul ca Lăzăroiu să vorbească de banii primiţi ca daune, suma e mult mai mică

Teo Peter jr., fiul basistului trupei Compact, consideră că nu era de competenţa lui Sebastian Lăzăroiu să vorbească despre suma primită de familia sa ca daune, afirmând că aceasta "este mult mai mică" decât lăsa să se înţeleagă consilierul prezidenţial.

256 afișări
Imaginea articolului Teo Peter jr: Nu era cazul ca Lăzăroiu să vorbească de banii primiţi ca daune, suma e mult mai mică

Teo Peter jr: Nu era cazul ca Lăzăroiu să vorbească de banii primiţi ca daune, suma e mult mai mică (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Teo Peter jr. a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că banii primiţi din partea autorităţilor americane nu au însemnat o "reparaţie morală", ci doar una materială.

"Nu ştiu dacă era de competenţa lui Sebastian Lăzăroiu să vorbească despre suma primită de familia lui Teo Peter. Nu era cazul să ducă discuţia publică într-un asemenea sens. Dacă ştia suma, trebuia să o spună. Oricum, e mult mai mică decât lăsa să se înţeleagă consilierul prezidenţial, nu avea atâtea zerouri. Nu consider că a fost o reparaţie morală, ci una materială", a spus Teo Peter jr., care a refuzat să spună câţi bani a primit familia, deoarece suma este "confidenţială".

El s-a declarat revoltat că, de la decesul tatălui său, nu s-a operat nicio modificare în legislaţia românească, astfel încât să nu se mai permită soldaţilor americani să scape dacă au săvârşit fapte penale în România.

"Christopher Van Goethem poate veni iar în România, mai poate omorî pe cineva şi poate pleca la fel fără să fie tras la răspundere. Sunt revoltat că după decesul tatălui meu cetăţenii români sunt, în continuare, neprotejaţi", a afirmat Teo Peter jr.

În ceea ce priveşte o declaraţie atribuită preşedintelui Traian Băsescu şi prezentată într-o cablogramă Wikileaks, potrivit căreia şeful statului ar fi dat asigurări ambasadei SUA că puşcaşul marin care l-a accidentat pe basistul trupei Compact nu va face nicio zi de puşcărie în România, Teo Peter jr. a afirmat doar că nu a văzut textul afirmaţiei şi că ar putea fi vorba despre "o interpretare".

"Nu am văzut textul afirmaţiei lui Traian Băsescu. Poate a fost o interpretare, o încercare să îl aducă pe Van Goethem în România să fie judecat aici. Poate era vorba de o presiune pusă pe americani", a subliniat Teo Peter jr.

El a precizat că sentinţa în cazul puşcaşului marin, care a fost găsit nevinovat, a fost una "murdară", fiind de părere că Van Goethem ar fi trebuit să execute câţiva ani de închisoare pentru fapta sa, indiferent unde, în SUA sau în România.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine, într-o postare pe blogary.ro, că, la insistenţele şefului statului, familia lui Teo Peter nu a primit ca despăgubire "jignitoarea sumă de 8.000 de dolari", ci o sumă "cu mai multe zerouri".

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a declarat că, în cazul morţii lui Teo Peter, preşedintele a întreprins demersuri în vederea revenirii în România a angajatului ambasadei pentru a fi judecat de instanţele româneşti, urmând ca acesta să ispăşească pedeapsa în SUA, locul detenţiei stabilindu-se de statul trimiţător.

Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi spus ambasadorului SUA, în 2005, că militarul responsabil de accidentul în care şi-a pierdut viaţa Teo Peter "va avea parte de un proces echidistant şi nu ar urma să facă nicio zi de închisoare în România", potrivit unei relatări a Hotnews, care citează o cablogramă atribuită Wikileaks.

Teo Peter, personalitate a muzicii rock şi producător de concerte, a murit în 4 decembrie 2004, într-un accident rutier, când maşina condusă de sergentul Marinei americane Christopher R. VanGoethem, în vârstă de 31 de ani, fost comandant al corpului de pază al Ambasadei Statelor Unite din Bucureşti, a intrat în coliziune cu taxiul în care se afla acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici