Teodor Meleşcanu, despre o posibilă reintrare în Guvern: La ora actuală e cam greu să dau un răspuns tranşant

Teodor Meleşcanu a declarat, întrebat dacă ia în calcul reîntoarcerea în Guvern, în cazul în care nu va fi ales la şefia Senatului, că la ora actuală este cam dificil să ofere un răspuns foarte tranşant, precizând că momentan este în grupul senatorilor ALDE.

494 afișări
Imaginea articolului Teodor Meleşcanu, despre o posibilă reintrare în Guvern: La ora actuală e cam greu să dau un răspuns tranşant

Teodor Meleşcanu, despre o posibilă reintrare în Guvern: La ora actuală e cam greu să dau un răspuns tranşant

„Nu, la ora actuală singura poziţie pe care o am este aceea de senator în grupul senatorial ALDE. Sigur există şi alţi colegi care împărătşesc aceste preocupări, pentru că este vorba e un proiect comun pe care am bătut palma şi am fost de acord. Cred că la ora asta e cam greu să vă dau un răspuns foarte tranşant”, a afirmat Teodor Meleşcanu, joi seara la Antena 3, întrebat dacă ia în considerarea intrarea în Guvern, dacă nu este ales preşedinte al Senatului.

Fostul ministru de Externe a mai spus că sunt de înţeles jocurile politice în contextul apropierii alegerilor prezidenţiale, însă acestea nu trebuie să se răsfrângă asupra românilor.

„Sigur ne aflăm într-o perioadă în care suntem în pre-campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale. Sigur se fac jocuri politice, dar ele nu trebuie să aibă un efect negativ sau să fie în detrimentul românilor. Soluţia e să reluăm colaborarea pe baza programului de guvernare cu PSD şi în consecinţă să oferim sprijin în cadrul Parlamentului”, a conchis Meleşcanu.

Zilele trecute, Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD pentru şefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de şase luni pentru a rezolva problema legată de poziţia partidului, dar şi pentru menţinerea grupului de la Senat. Acesta a susţinut că a discutat acest subiect şi cu alţi colegi.

ALDE a stabilit, marţi, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este şi Alina Gorghiu din partea PNL.

Taguri:
meleşcanu,
guvern,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici