Teodorovici susţine că integrarea statelor din Balcanii de Vest este necesară pentru stabilitatea Europei de Est

Eugen Teodorovici a declarat, marţi, că integrarea statelor din Balcanii de Vest în UE este necesară şi obligatorie pentru a putea asigura stabilitatea în estul Europei. Acesta a subliniat importanţa mobilităţii în regiunea de Est şi în Balcani, considerând-o o „reparaţie istorică".

50 afișări
Imaginea articolului Teodorovici susţine că integrarea statelor din Balcanii de Vest este necesară pentru stabilitatea Europei de Est

„Aş vrea să subliniez că integrarea statelor din Balcanii de Vest este o condiţie obligatorie şi necesară pentru asigurarea stabilităţii îna ceastă parte a Europei. De asemenea, ar trebui să spun că pentru oamenii din această regiune mobilitatea este o reparaţie istorică şi Europa nu se poate face că nu cunoaşte sau că nu vede că în acest spaţiu oamenii nu pot fi despărţiţi de graniţe", a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, marţi, în cadrul Forumului Naţional.

Preşedintele executiv al PSD, a amintit că România, în perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, a promovat integrarea europeană a Balcanilor de Vest. Ministrul de Finanţe şi-a exprimat convingrea că aceasta promovare va fi continuată de Preşedinţia Croaţiei din 2020.

„Pe toată perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, România a promovat tema iintegrării europene a Balcanilor de Vest, continuând şi o poltică avansată şi de Bulgaria în 2012 şi care sunt convins că va fi dezvoltată şi de preşedinţia Croaţiei în primul semestru al anului viitor", a completat Teodorovici.

Forumul Regional organizat de PSD pe tema „Integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană” are loc, marţi, la Parlament. La eveniment participă Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, precum şi liderul PES Sergei Stanishev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici