Terasă din Mamaia, închisă de inspectorii ANPC după ce au fost găsite alimente expirate

O terasă din staţiunea Mamaia a fost închisă temporar, joi, de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care alimente expirate şi depozitate în condiţii improprii, la o temperatură de 30 de grade.

100 afișări
Imaginea articolului Terasă din Mamaia, închisă de inspectorii ANPC după ce au fost găsite alimente expirate

Terasă din Mamaia, închisă de inspectorii ANPC după ce au fost găsite alimente expirate (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectori ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, însoţiţi de preşedintele ANPC, Marius Dunca, au făcut, joi, o acţiune de control în staţiunea Mamaia.

În urma verificărilor, echipele de control au descoperit mai multe nereguli la o terasă din centrul staţiunii. Astfel, inspectorii ANPC au găsit, printre altele, creveţi expiraţi, şrot afumat, congelat, peşte fără elemente de identificare, frigărui congelate.

“Am găsit şrot afumat congelat, creveţi expiraţi din iunie, parmezan la 30 de grade, peşte fără elemente de identificare, frigărui de pui congelate, apoi puse la cântar, cântare fără verificare metrologică. Am găsit cotlet de porc, în meniu scrie 200 de grame, noi am cântărit brutul şi avea 180 de grame, iar după preparare ajunge la 150 de grame, deci consumatorul este înşelat. În urma acestor nereguli vom aplica o amendă de până la 60.000 de lei şi vom închide unitatea până la remedierea deficienţelor. Dacă îşi remediază deficienţele în zece ore, zece ore, dacă le remediază în patru zile, atunci patru zile oprim activitatea”, a declarat preşedintele ANPC la finalul controlului.

Produsele alimentare expirate au fost distruse de către inspectorii ANPC.

Preşedintele ANPC a mai spus că acesta nu a fost un control realizat în urma sesizării vreunui consumator şi că asemenea controale au loc zilnic în toate staţiunile de pe litoral: “Nu a fost la sesizare. A fost control de supraveghere a pieţei. Avem comisarii pe litoral şi supraveghează zona de alimentaţie şi de servicii”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici